Dragoste și relațiiȚi-e frică de singurătate? Iată care sunt principalele motive pentru care merită...

Ți-e frică de singurătate? Iată care sunt principalele motive pentru care merită să te bucuri de singurătate

Atunci cand sunteti implicati afectiv intr-o relatie amoroasa, parca toata lumea se afla la picioarele voastre, nu? Soarele lumineaza mai stralucitor, chipul va radiaza de fericire avand conturat frumos un zambet omniprezent, corpul se misca parca in ritm de dans, iar dragostea va iese prin toti porii. In astfel de momente refuzati sa priviti sau sa dati importanta rautatii din jur, concentrandu-va pe tot ceea ce e mai frumos si asta totul datorita partenerului de viata, a fericirii pe care simpla prezenta a acestuia v-a trezeste in suflet.

Insa cand tot acest basm se naruie, parca toate aceste lucruri ce v-au marcat existenta au fost un vis… Fara el/ea parca nimic nu mai e la fel… Insa stati linistiti/te, intrucat, chiar daca pana acum nu ati avut starea necesara sau persoana potrivita care sa va ajute sa constientizati asta, exista atat de multe avantaje de a fi singur si aveti incredere ca toata fericirea pe care simtiti ca ati pierdut-o de fapt exista in voi si abia asteapta un semn ca sa poata iesi la iveala! Si aceasta fericire nu va astepta sa iasa la iveala atunci cand va indragostiti din nou, ci ea poate fi valorificata la un potential mult mai mare chiar atunci cand sunteti singur.

Acestea fiind spuse, unul dintre avantajele de a fi singur este libertatea. Cand sunteti singur/a aveti libertatea de a incerca tot ceea ce pana acum v-ati refuzat sau ce nu ati putut face deoarece v-ati conformat preferintelor partenerului. Acum aveti sansa de a merge acolo unde ati visat, de a va degusta toate delicatesele de care nici nu ati auzit. Ca si avantaj de a fi singur, libertatea va ofera si posibilitatea sa va faceti cunostinte noi din randul persoanelor de sex opus, din care pot inflori frumoase relatii de amicitie.

Deseori, la incheierea unei relatii de dragoste, te simti neputincios/oasa, neatractiv/a, scade stima de sine si alaturi de aceasta totul. Si deseori, pentru a scapa de aceste sentimente de inferioritate oamenii incearca sa le acopere, fiecare in felul lui, insa in general se intampla ca barbatii sa apeleze la cea mai buna prietena a lor, berea, in timp ce cea mai buna prietena a femeilor este ciocolata. Si desigur, poti face asta fara a-ti fi teama ca iti va reprosa cineva ceva… Poti face asta pana te vei simti mai bine si vei putea constientiza cate lucruri ai castigat in schimbul acestei experiente, dureroase la inceput!

Un alt avantaj de a fi singur este faptul ca iti poti dedica mai mult din timpul tau prietenilor/enelor. Puteti iesi in oras si sa stati pana la 3 dimineata si nimeni nu va va astepta acasa furios/oasa pentru faptul ca v-ati simtit bine. Este adevarat ca in timp ce erati implicat/a in relatie nu aveati atat de mult timp, si nici interes sa mai stati cu vechii prieteni pana in zorii zile la un pahar de vorba, depanand amintiri care mai de care mai haioase pe care le-ati construit impreuna.

singuratate

Un alt avantaj de a fi singur este faptul ca puteti sa participati la mai multe evenimente sociale realizate in cadrul colectivului de la mediul de lucru, fie ca acesta este scoala, facultate, sau serviciu, avand ocazia sa ii cunoasteti pe fiecare in parte, in alt context, unul mai degajat, lucru ce va va imbunatati semnificativ relatia pe care ati dezvoltat-o cu fiecare dintre ei.

Un alt avantaj de a fi singur este si intimitatea de care acum aveti parte in propria voastra locuinta. Puteti sta la baie oricat doriti fara a va mai bate cineva la cap, puteti sa mancati oricat de dezordonat doriti si de asemenea sa va aruncati hainele pe jos imediat cum ajungeti acasa dupa o zi istovitoare. Puteti sa urmariti programele de televiziune pe care le simpatizati fara ca locuinta sa se transforme intr-un ring si asta doar din cauza unei telecomenzi. De asemenea, puteti sa invitati pe oricine doriti la dumneavoastra si puteti sta la taclale ore intregi fara a va simti obligat sa scurtati discutia.

Un alt avantaj de a fi singur este ca puteti sa va programati dupa placul dumneavostra ceea ce urmeaza sa intreprindeti in ziua respectiva. Puteti merge la sala, la shopping in mall, in vizita la parinti, fara sa fiti nevoiti/te sa duceti o munca asidua de convingere cu partenerul si fara a face compromisuri. Referitor la compromisuri, o relatie stabila se intemeiaza pe acestea si cerintele cresc odata cu trecerea timpului si astfel, acestea pot deveni deseori o povara, o puternica sursa de frustrare. Eh bine, acum nu trebuie sa le mai faceti! Sunteti liber/a sa faceti exact cum va dicteaza inima!

Si, cel mai important avantaj de a fi singur este acela ca puteti flirta cu oricine doriti, oricand doriti. Este binecunoscut faptul ca tuturor le place sa fie admirati, sa reprezinte interes pentru cineva, si atunci cand sunteti singur/a aveti ocazia sa observati toate aceste priviri si de asemenea, sa le raspundeti. Stiti ca arta de a flirta si a te indragosti este intotdeauna cel mai minunat lucru din lume, asa ca nu ezitati sa va perfectionati in acest domeniu, mai ales atunci cand sunteti singur!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

  1. foarte des sunt atacata pentru simplul fapt ca imi place singuratatea..
    sunt multi care nu inteleg..nu-i o boala.

  2. Imi place mult singuratatea pentru ca poti face tu de preferinta fara sa te mai bata restul la cap, altii fara cineva in jurul lor nu pot face nimic, dar unii putem si ne folosim de acest lucru. Nu e bine sa socializezi prea mult fiindca apar conflicte si stresuri… deci nu trebuie sa porti grija altuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.