Bucovina reprezintă un tărâm magic pentru petrecerea vacanței de iarnă.
Aici poți admira munții împăduriți și acoperiți de zăpadă, te poți caza la pensiuni unde oamenii sunt deosebit de primitori și poți gusta din bunătățile tradiționale care sunt o încântare pentru papilele gustative ale oricărui turist. Bucovina este renumită și pentru păstrăvăriile sale, aici ai posibilitatea de a savura diferite preparate culinare din pește: păstrăv prăjit, păstrăv cu sos de smântână, păstrăv la grătar, etc. Cele mai interesante obiective turistice sunt bisericile vechi de secole și mănăstirile din zonă, cum este de exemplu Mănăstirea Voroneț. În Câmpulung Moldovenesc poți vizita Muzeul Arta Lemnului cu mii de exponate din lemn de foioase, molid și brad, dedicate ,,aurului păduriiˮ. Din Câmpulung Moldovenesc poți merge spre Masivul Rarău sau Masivul Giumalău și alege unul din cele 4-5 trasee turistice care pot fi accesibile și în anotimpul de iarnă.
Hotelul de gheață de lângă Cabana Bâlea Lac
Acest hotel este la o altitudine de peste 2000 m, dar nu trebuie să îți faci probleme în privința frigului pentru că gazdele oferă facilitățile cazării într-o cameră dublă, care are paturi făcute din blocuri de gheață pe care se află câte o saltea moale, lenjerie călduroasă, dar și blănuri pufoase și pături foarte groase.
Temperatura în hotel este cuprinsă între minus 2 grade și plus 2 grade Celsius, de aceea hotelul oferă în plus și avantajul de a folosi saci călduroși de dormit. Hotelul are și Wi-Fi, restaurant, parcare și bar.
Nu rata o vacanță în Maramureș!
În munții Maramureșului se află Valea Vaserului unde sunt păduri impresionante de fag și molid; aici poți face o plimbare cu Mocănița – trenul cu aburi care circulă pe singura cale ferată îngustă forestieră din Uniunea Europeană. În Maramureș poți admira Parcul Național Munții Rodnei și Pietrosul Mare înalt de 2303 m sub culmile căruia se întind priveliști de vis, aici sunt renumitele lacuri glaciare, peșterile unice și admirabila Cascada Cailor înaltă de 90 m. Traseul este de aproximativ 12 km, între Vișeul de Sus și Novat și ține destul de mult, cam 5 ore, astfel că ai posibilitatea de a te bucura din Mocănița de farmecul unor priveliști minunate din jur. Iarna în Maramureș poți avea bucuria de a vedea câinii husky din satele din zonă, oamenii care se îmbracă în portul popular în perioada Sărbătorilor și te poți caza în pensiunile din regiune unde localnicii sunt calzi, veseli și primitori.
Cele mai renumite locuri de cazare sunt la Săpânța, Poienile Izei, Țara Lapușului și Valea Izei. Priveliștile din Maramureș sunt de neuitat, iar bisericile din lemn trebuie neapărat să le vizitezi măcar o dată în viața ta – Rohia, Bârsana.
Valea Prahovei este o destinație perfectă pentru vacanța de iarnă.
În regiunea Valea Prahovei este incredibil de frumos iarna, mai ales datorită zonelor pitorești oferite de Munții Carpați. Aici sunt stațiuni montane de vis, cu priveliști nemaipomenite, iar în plus poți schia pe pârtia de la Predeal. Poți vizita Sinaia și Bușteni, și de asemenea poți urca la Sfinxul și Babele.
În Sinaia trebuie neapărat să mergi la Castelul Peleș și Castelul Pelișor pentru a admira arhitectura acestor obiective turistice unicat.
Zona Rucăr-Bran, Munții Bucegi și Piatra Craiului
Aici vei avea bucuria de a vizita Castelul Bran care are un farmec aparte; pentru a sta câteva zile te poți caza la una din pensiunile din zonă unde peisajul rural este incredibil, cu numeroase dealuri și văi adânci. În culoarul Rucăr-Bran se află satul Fundata la altitudinea de 1360 m. Alte obiective naturale sunt Cheile Moieciului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Grădiștei, Cheile Dâmbovicioara dar și Rezervațiile naturale La Chișătoare.
Țara Făgărașului este o zonă perfectă pentru a petrece Sărbătorile de iarnă.
Aici se află satul Sâmbăta de Sus, chiar la poalele Munților Făgăraș, așezat pe un râu care izvorăște din vârful Moldoveanu (înalt de 2544 m). Acesta este numit Satul Brâncovenilor, pentru că pe aceste meleaguri au trăit Brâncovenii și nemurile lor. Turiștii pot vizita renumitele obiective turistice: Mănăstirea Constantin Brâncoveanu și Castelul Brâncovenesc. În apropiere se află pârtia de la Drăguș ce are cam 500 m și unde iarna te poți distra la ski. Alte obiective turistice sunt bisericile săsești Cincu, Cincșor, Viscri și Rodbav care sunt fortificate ca niște cetăți.