Casă și grădină5 idei de decor pentru a-ti inveseli casa de Craciun

5 idei de decor pentru a-ti inveseli casa de Craciun

Daca nu cumva esti vreun Grinch, atunci iubesti sa decorezi casa inaintea Craciunului, creand o atmosfera vesela pentru cei mici si cei mari. Exista atatea ornamente, incat ai de unde alege, indiferent daca preferi un stil clasic, elegant, sau unul vesel, cu oameni de zapada, Mosi Craciun, reni, ingerasi.

Insa cateodata simti ca nu ai nici destul timp, nici energie si nici bugetul dorit pentru a aduce spiritul sarbatorilor la tine acasa. Din fericire, exista intotdeauna cateva idei simplu de pus in practica cu o investitie minima de bani si efort.

Iata 5 decoratiuni simple si frumoase care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa de Craciun anul acesta:

♦ Bradul – nu putem trece cu vederea simbolul cel mai iubit al sarbatorilor de iarna: bradul verde. Fie ca preferi unul artificial sau unul natural, fie ca preferi unul taiat sau unul in ghiveci, fie ca vrei unul ce se inalta mandru pana in tavan sau unul mic, care poate fi asezat chiar pe un birou, este o piesa de decor care va infrumuseta incaperea si-i va inveseli pe copii si pe adulti. Multe dintre amintirile frumoase ale copilariei includ impodobirea bradului.

Daca vei opta pentru un decor clasic si elegant, se recomanda ornamentarea in 2 culori (alegi globuri, beteala, luminite, lumanari in rosu si argintiu, rosu si auriu, rosu si verde sau in albastru si auriu); elegant si la moda este si bradul alb cu argintiu. Insa daca exista prichindei in casa, poate e mai vesel sa lasi deoparte regulile cromatice si sa impodobiti cat mai viu colorat si vesel, cu figurine simpatice (oameni de zapada, Mosi, reni etc.), cu o instalatie in multe culori si cu…multe dulciuri! (clasicele bomboane in folie, acadele-bastonas, figurine de turta dulce).

Brad vesel
Brad vesel

♦ Coronita de usa – inca un decor clasic de Craciun care nu trebuie sa-ti lipseasca. O poti aseza pe exterior sau pe interior si poti pune chiar mai multe coronite mici pe fiecare usa din casa. Si pentru ca nimeni nu vrea sa cheltuie prea mult, poti crea fara mare efort acasa coronitele. Daca vrei sa folosesti crengi naturale, vei avea nevoie de un suport rotund pe care le lipesti sau le impletesti cu beteala; dupa aceea, adaugi diferite ornamente mici. Si mai simplu e sa cumperi o beteala groasa verde si sa o implestesti in forma rotunda, dupa care sa atarni globulete, conuri, acadele-baston.

Coronita
Coronita

♦ Lumanari – chiar daca instalatiile au devenit populare, un decor frumos de sarbatori nu poate exclude lumanari care sa adauge mai mult farmec casei. Pentru un stil clasic, vei alege lumanari mari in suporturi elegante din sticla sau metal (poti folosi ca suport si pahare cu picior). Pentru un stil vesel, suporturile de ceramica in forma de om de zapada, casuta, Mos Craciun sunt ornamente inspirate.

Lumanari
Lumanari

♦ Sosete de Craciun – nici un decor de sarbatori nu e complet daca uiti sa pui…sosetele de Craciun, suspendate in apropierea bradului. Alege din comert fie un model clasic, rosu cu alb, fie modele mai elegante, aurii au argintii. Sau poti folosi niste sosete de lana pe care le ai deja, umplandu-le cu putina vata si niste acadele-bastonas.

Sosete
Sosete

♦ Cosulet ornamental – iata inca o decoratiune care nu-ti cere sa cheltui nici un ban si este cat se poate de simplu de realizat. Ai nevoie de un cosulet impletit din nuiele (in lipsa sa, alege un castron mai vesel sau unul argintiu). Asezi cateva crengute din brad, putina betala si restul este dupa inspiratie: poti pune conuri, globulete sau figurine diverse, flori de craciunita, ba chiar si o lumanarica.

Cosulet
Cosulet

Sigur ca exista si alte idei cat se poate de variate pentru decorarea casei in spiritul Craciunului: ornamente diverse, luminite suspendate, decoruri din turta dulce s.a.m.d.. Fiecare isi creeaza dupa gusturi si posibilitati un cadru cat mai vesel si frumos pentru a sarbatori alaturi de cei dragi aceasta perioada a anului. Nu uitati: daca aveti copii, oferiti-le amintiri scumpe impodobind impreuna bradul si casa.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.