Părinți și copiiIluzii optice artistice și poze interesante care vă vor uimi

Iluzii optice artistice și poze interesante care vă vor uimi

Indiferent dacă este posibil sau nu, în următoarele poze aveți câteva iluzii optice interesante. Vedeți mai jos cum arată un peisaj cu doi sori sau cum poate fi globul cuprins într-o singură picătură de apă.

Pălarie

In imagine este schitat un personaj cu palaria sa. Daca incerc sa va conving ca lungimea palariei sale este egala cu latimea ma veti crede? Daca nu, nu aveti decat sa masurati si va veti convinge singuri de iluzia optica.

palarie

Lumi fantastice

Imaginile de mai jos sunt creatii ale artistului Paul Parkus si exemplifica imaginea acestuia asupra unei lumi fantastice. Ambele imagini ascund iluzii optice de invidiat. Totusi pentru a le observa trebuie sa va inclinati ,cu scopul de a le privi din alte unghiuri.

lumilumi

Doi sori

Inca nu s-a demonstrat stiintific existenta a doi sori, dar fotografia de mai jos pare ca sugereaza acest lucru. In realitate insa asa ceva nu este posibil, iar de aceasta data avem de-a face cu o imagine modificata pe calculator, dar efectul de iluzie optica in aer liber este unul interesant.

sori

Piscina de lângă mare

Imaginea de mai jos surprinde o piscina care parca se pregateste de puternicele valuri ale marii, care se vad pe geam. In realitate insa nu este vorba de asa ceva, ci doar de o pictura foarte bine realizata, care creeaza aceasta iluzie murala.

piscina

Columna grecească

Imaginea de mai jos reprezinta un desen, facut in creion, pe o foaie de hartie. Desenul insa nu este unul normal, deoarece cu ochiul liber nu se poate intelege ideea pe care artistul a vrut sa o exprime. Pentru asta, a fost nevoie de un cilindru de metal pe care desenul s-a reflectat perfect, acum putand vedea destul de clar columna greceasca.

columna

Iluzie murală cu un perete pictat în întregime

Imaginea de mai jos reprezinta o iluzie murala, intrucat tot ce se vede in ea nu este decat un perete pictat in intregime. Totul este realizat atat de profesionist, incat pare ca asistam la o fotografie reala cu o incapere a unei cladiri.

perete

Imagine cu semnificație dublă

Priviti cu atentie imaginea de jos. Majoritatea, daca nu chiar toti vedem prima oara un barbat cu o crosa de gol in mana, iar acele forme de deasupra sa reprezinta curba pe care a facut-o in lovitura. Dar imaginea are o semnificatie dubla. Sa va dau un indiciu: acesta este logoul pentru un club de golf numit „Spartans”. Daca priviti acum din nou imaginea, puteti distinge un spartan, un luptator cum vedem in filme? Cred ca da.

imagineMoș Crăciun sperie o familie

Imaginea de mai jos surprinde o familie care se sperie teribil la vederea Mosului la usa casei lor. Desi acesta are sacul plin cu cadouri pentru cei dragi, oamenii aflati in usa sunt speriati. De ce? Uitati-va mai atent la Mos Craciun si este foarte probabil sa il confundati cu un craniu imens, motiv pentru care s-a si speriat acea familie.

mos

Popcorn sau o grămadă de cranii?

Imaginea de mai jos este una spectaculoasa si poate fi tradusa in mai multe moduri: pentru unii poate reprezenta o punga de popcorn, iar pentru altii, o gramada de cranii. Totul depinde de imaginatia si personalitatea noastra, insa rezultatul trebuie sa recunoastem ca este unul deosebit.

popcorn

Pasăre sau lebădă?

In imaginea de mai jos observati un obiect colorat cu negru, care poate fi interpretat in 2 moduri diferite. Daca privim imaginea de la stanga la dreapta, putem spune ca vedem o pasare, a carui cap se afla in partea stanga. Daca privim de la dreapta la stanga, putem spune ca vedem o lebada, a carui cap se afla in partea dreapta. Voi ce credeti, ce se ascunde in aceasta imagine?

pasare

Ce este la orizont?

Ochii nostri par sa aiba un model trasat in functe de obiectul la care ne uitam, in special atunci cand vine vorba de peisaje. De aceea, acesti copaci, pe a caror trunchiuri au fost trasate niste linii albe, sunt atat de fascinanti.

orizont

Crearea Pământului cu o picătură de apă

Probabil stiti ca 70 % din suprafata Pamantului este acoperita cu apa insa cu siguranta nu stiati ca puteti reconstitui Globul Pamantesc folosindu-va doar de o picatura de apa. Ei, sa fim seriosi, e vorba doar de reflectarea cu susul in jos a Pamantului portretizat pe o harta. Priviti fotografiile de mai jos, realizate de catre Markus Reugels.

pamant pamant1 pamant2

Iluzia optică creată de acest scaun

Cei de la Black Line Chair au produs aceste modele de scaune, din tije de metal aranjate sa arate ca un ”nimic” si cu o serie de linii care pot fi vazute doar din unghiul potrivit. Chiar daca par niste desene realizate pe calculator, de fapt, aceste scaune sunt reale si au un design futurist.

scaun

Pătratul care respiră

Patratul care respira (The Breathing Square) – asa a fost denumita aceasta opera de arta care ne arata ca inca mai exista persoane care isi sacrifica timpul pentru a crea astfel de opere spectaculoase. Chipul din imagine il intruchipeaza pe Nelson Mandela.

patrat

Simbolurile religioase sunt iluzii optice

Iata o fotografie a unei incredibile sculpturi artizanale ce infatiseaza simboluri religioase. Cred ca sculptura este de la sine inteleasa, singurul lucru care merita mentionat este faptul ca oglinda reflecta ”crucea” sculptata asa cum se poate vedea din alte unghiuri.

iluzie

Cutii electrice pictate

Iata alte cateva imagine care ne demonstreaza faptul ca imaginatia oamenilor nu are limite. De aceasta data, niste cutii electrice au fost pictate astfel incat cu greu ti-ai da seama ca acestea nu sunt altceva decat niste cutii de distributie a curentului.

Pe prima cutie sunt ilustrate niste pasari care stau pe gardul unui balcon. Pe a doua cutie este pictat un acvariu cu pesti, care pare foarte real. Pe a treia cutie este pictate o mini-biblioteca, pe a carei rafturi se afla mai multe carti. In cele din urma, pe a patra cutie este infatisata o pisica care sta pe pervazul unei ferestre si urmareste un fluture.

Rezultatele sunt spectaculoase si cu siguranta, aceste cutii pictate infrumuseteaza strazile pe care sunt amplasate.

pasari pasari1 pasari2 pasari3

Iluzie optică cu personaje din desene animate

O astfel de imagine a fost realizata recent utilizand personajele din desenele animate Charlie Brown (Lucy, Snoopy, Woodstock si Marcie). Imaginea a fost inspirata dupa o celebra coperta a unui album al celor de la Beatles.  Partea cea mai interesanta este modul în care desenul cu creta anamorfozata apare atunci când este privit dintr-o parte.

Exif_JPEG_PICTURE Exif_JPEG_PICTURE

Un om ține în mână Soarele

O fotografie in care un om tine in mana nimic altceva decat.. Soarele. Bineinteles, este doar o iluzie optica. In ultima vreme am vazut tot mai multe persoane care se fotografiaza ”tinand” in mana diverse lucruri de marimi colosale. Cei drept, rezultatul este unul spectaculos. Cred ca voi incerca si eu.

soare

Lucrurile greșite

Imaginea artistica de mai jos surprinde un peisaj rural, insa nu toate lucrurile sunt normale. Va pot spune doar ca exista 27 de greseli in aceasta, iar voi trebuie sa le descoperiti. Aveti mare grija la umbre, la pozitia soarelui si la directia din care bate vantul si cu siguranta veti descoperi cateva dintre ele.

gresite

Reclamă adidași

Inca o reclama a unei firme care se foloseste de iluzii optice, ce isi promoveaza produsele intr-un mod exagerat daca putem spune asa, sportivii prezenti in imagini parca reusind datorita lor sa paseasca in doua dimensiuni diferite avand o mai buna stabilitate si o mai buna sustinere. Asadar iluzia optica se pare ca asta vrea sa ne transmita si sa ne faca sa vedem produsele lor ca fiind unele exceptionale.

adidasadidas

Direcția în care se îndreaptă

Un mic poster se pare ca ascunde o alta iluzie optica pe care sa speram ca ati zarit-o. E vorba de imaginea cowboy-ului si a calului sau care ne duc putin in eroare. Nu ne putem da seama in ce directie se indreapta acestia cu exactitate, asta datorita principiului pe care este realizata iluzia si anume, prin folosirea simpla a umbrelor obiectelor.

come

Vezi aceeași imagine dacă o privești invers

In imaginea de mai jos putem observa, in dreapta, chipul lui George Washington, primul presedinte al SUA, iar in stanga, cu litere mai greu de deslusit, cuvantul „Washington”. Partea interesanta a acestei imagini este ca, daca o privim cu capul intors, cu susul in jos, vom vedea aceleasi lucruri ca si in pozitia normala, adica imaginea nu conteaza daca este rasturnata sau nu.

washington

Paharul întors

Desi in partea din stanga a imaginii observam un pahar pe care este desenat un chip trist, daca il vom intoarce, vom avea surpriza placuta de a realiza un cu totul alt rezultat. Chipul trist se transforma acum in figura unei fetite foarte vesele, cu toate ca paharul este acelasi ca mai inainte.

pahar

Reflectarea unei iluzii optice

Numele original al acestei opere de arta este ”Reflectarea unei iluzii optice” si provine din Questacon, Canberra. Iluzia este formata din doua imagini, desenul de pe coala de hartie si imaginea reflectata pe cilindrul de otel. (care este defapt desenul de pe coala, la dimensiuni mai restranse).

iluzie iluzie1

Chip uman sculpat în piatră

In aceasta imagine puteti vedea un chip uman sculptat in piatra intr-un mod natural, fara interventia omului. Are trasaturi identice cu ale chipului uman, ochi, nas, gura, barbie si chiar si par.. care il constituie plantele crescute deasupra stancii. Aceasta stanca a fost numita ”Old Man of the Mountain” si este localizata in Muntii Albi din New Hampshire.

chip

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.