Părinți și copiiImagini imposibile - află ce iluzii optice sunt greu de deslușit

Imagini imposibile – află ce iluzii optice sunt greu de deslușit

Mai jos aveți câteva dintre cele mai imposibile iluzii optice; încercați să vedeți sensul ascuns din spatele acestora.

Alfabetul imposibil

Imaginea de mai jos se incadreaza in categoria obiectelor imposibile, deoarece in viata reala nu vom putea observa niciodata astfel de litere. S-a creat un alfabet imposibil care cu siguranta va starni interes din partea utilizatorilor internetului si nu ar fi ceva iesit din comun daca acesta chiar ar fi pus in practica.

alfabetDreptunghi imposibil

Desi v-ati obisnuit cu obiectele imposibile postate de-a lungul timpului pe site, de data aceasta avem de-a face cu un graffiti, un desen realizat pe un perete de beton. Acesta surprinde un dreptunghi imposibil, deoarece nu se poate realiza asa ceva in viata reala. Incercati sa urmariti laturile acestuia si veti observa de ce este numit imposibil.

dreptunghiAudi imposibil

A venit si randul firmei producatoare de masini Audi sa apeleze la iluzii optice pentru a-si promova produsele. Astfel, putem observa mai jos doua imagini destul de ciudate, deoarece surprind, pe langa modelul foarte frumos de masina, obiecte imposibile. Va las pe voi sa le descoperiti.

audiTabla de șah

Imaginea de mai jos prezinta o tabla de sah cu cateva piese. Trebuie sa va ganditi cum este posibil ca cele doua piese de sah sa se afle in acele pozitii si tin sa va precizez ca ele nu au fost lipite. Inca un lucru care trebuie precizat este faptul ca imaginea nu a fost modificata, ci doar transformata din color in alb-negru. Sper sa reusiti sa dezlegati de aceasta data singuri misterul iluziei optice.

tabla de sahTacâmurile

Imaginile de mai jos surprind o furculita si o lingurita, care, la prima vedere, sunt in regula si nu au nicio greseala de „proiectare”. Totusi, daca veti privi cu mai mare atentie, va veti da seama de greseli si am putea incadra prima imagine, cea cu furculita, in categoria obiectelor imposibile. Iar a doua imagine nu este nici ea una normala, deoarece umbra linguritei este de fapt a unei furculite.

tacamuri tacamuri2Podul imposibil

O imagine ce pare la prima vedere una obisnuita si probabil ne asteptam sa urmeze o ciocnire intre cele doua trenuri. Daca privim mai atent nu stim daca aceste doua trenuri se vor intalni vreodata, pentru ca circula pe un pod construit in asa fel incat el niciodata nu va putea fi transpus in realitate. Desenul face parte iarasi din categoria iluziilor optice supranaturale.

pod

Obiectele de pe masă

Sunteti obisnuiti cu ideea acelor „obiecte imposibile” ce nu pot fi transpuse in realitate. In aceasta imagine, pe masa sunt prezente iarasi obiecte imposibile. Incercati sa gasiti cat mai multe detalii neobisnuite.

obiecte de pe masa

Seiful imposibil

La prima vedere, totul este in regula in imaginea de mai jos, unde vedem un seif deschis. Dar de fapt avem de-a face cu un obiect imposibil, deoarece, daca ne uitam cu atentie la ambele incuietori, vom vedea ca ele sunt indreptate in directii diferite: cea de sus este indreptata spre exterior, iar cea de jos spre interior.seifTriunghi imposibil

Va spuneam in una din iluziile anterioare ca obiectele imposibile nu se pot vedea in lumea reala. Iata ca acest lucru se intampla, iar in imaginea de mai jos observati un triunghi imposibil destul de mare. Aceasta este insa doar o iluzie optica in aer liber, deoarece imaginea a doua va va lamuri ca, doar dintr-un anumit unghi aceasta constructie pare un triunghi imposibil.

triunghi triunghi2Obiectele imposibile

Desi de-a lungul timpului ati vazut mai multe obiecte imposibile prezentate pe acest site, imaginea de mai jos este una mai complexa, deoarece cuprinde 4 obiecte imposibile destul de cunoscute. Le puteti observa deasupra acelui personaj, ca si cum ele ar pluti.

obiecteLego imposibil

Inca o iluzie optica pentru fanii iluziilor din lego, realizata prin simpla pozitionare a pieselor si fotografierea ansamblului dintr-un anumit unghi astfel incat personajul din imagine pare sa stea intr-un fel sub acea costructie; de fapt e doar o imagine falsa. Acestea sunt obiecte imposibile.

legoMasa imposibilă

Imaginea de mai jos surprinde un obiect imposibil de realizat in viata de zi cu zi, in cazul nostru o masa. Putem observa ca, in partea stanga, picioarele mesei nu sunt la locul lor, acestea fiind complet inversate ca pozitie.

masaScaunele plutesc

La prima vedere, imaginea de mai jos surprinde doua scaune care sfideaza legea gravitatiei, intrucat, desi nu au picioarele din spate, nu se duc jos. Totusi, avem de-a face cu un alt model de scaun, umbra de sub ele fiind de fapt o continuare a lor, fiind facuta din acelasi material si reprezentand de fapt piciorul scaunelor.

scauneFereastra stângă sau dreaptă?

Imaginea de mai jos ascunde un obiect imposibil. De ce imposibil? Deoarece nu putem stabili in care parte a cladirii se afla fereastra. Poate fi la fel de bine orientata in partea stanga cum poate fi si in partea dreapta. Acest lucru este posibil insa doar la o imagine modificata pe calculator.

fereastra

Ferestre imposibil de deschis în colțul clădirii

Imaginea de mai jos surprinde un colt al unei cladiri si 2 ferestre destul de mari, ambele fiind deschise. Daca privim insa cu mai mare atentie modul in care acestea sunt deschise, vom putea observa cu usurinta unele nereguli. De asemenea, nici ornamentele de deasupra acestora nu sunt tocmai firesti. Aceasta iluzie optica se incadreaza in categoria obiectelor imposibile.

ferestreSuprafața triunghiului

Desi unora dintre voi este posibil sa nu le placa matematica, aceasta este mai mult o problema de logica. Puteti observa doua triunghiuri identice, care sunt impartite in 4 bucati diferite. Observam in al doilea caz ca, daca rearanjam cele 4 parti, ne va ramane o casuta goala, desi suprafata acoperita de acestea este aceeasi. Care ar fi oare exlicatia?

triunghi3

Cubul imposibil

Datorita acestui articol, veti putea intelege cum sunt create majoritatea obiectelor imposibile ce au fost postate de-a lungul timpului pe acest site. In prima imagine puteti observa un cub imposibil de realizat, deoarece unele laturi se suprapun peste altele. In realitate insa, exista unele intreruperi ale unor laturi, ce pot fi usor observate in a doua imagine.

cub cub2Sfoara întreruptă

Daca trecem repede cu vederea peste imaginea de mai jos, nu vom observa nimic altceva decat o sfoara stransa sub forma unui cerc. Daca insa privim cu atentie si urmarim sfoara de la capatul vizibil, vom putea observa o mica greseala, care insa era insesizabila prima oara. In a doua poza „inelele” sforii sunt in culori diferite, astfel ca puteti gasi usor capcana care face din aceasta sfoara un obiect imposibil.

sfoara sfoara2Font imposibil

Ce spuneti? Simple litere nu? Acest font numit „FRUSTRO”, creat de Martzi Hegedus, te face sa crezi ca nu mai exista dimensiuni, totul fiind un haos. Literele parca provin dintr-o alta lume in care „totul e posibil”. Acest font nu este momentan downloadabil dar este posibil sa fie disponibil cat de curand.

fontfont

Obiecte imposibile

Imaginea de mai jos este reprezentata de mai multe elemente, fara o legatura stransa intre ele. Observam destul de clar un om, o bufnita, un perede de caramida, o vaza cu flori, dar celelalte obiecte din jur pot fi denumite „obiecte imposibile”, deoarece ceva este in neregula cu ele. Priviti cu atentie cubul din mana omului, precum si fereastra din lemn.

obiecte imposibileInstrucțiuni din iad

Examineaza aceste instructiuni si vezi daca observi ceva ciudat la ele. Acesta este un truc perspectiv iar ceea ce vedeti in imagine sunt instructiunile venite din… iad. 🙂 Examineaza indicatorul trichotometric si vei vedea ca este practic imposibil. Obiectul are 3 coloane in partea de sus si 3 coloane in partea de jos.

instruuctiuni

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.