Animale de companieBriquet Griffon Vendeen – o rasă de câini de vânătoare, nerăbdătoare să...

Briquet Griffon Vendeen – o rasă de câini de vânătoare, nerăbdătoare să prindă iepuri, vulpi și căprioare

Briquet Griffon Vendeen este un caine de vanatoare originar din Franta, foarte bun in haituiala iepurilor, vulpilor, cerbilor si altor animale salbatice mari (ursi, mistreti, caprioare). Poate fi utilizat singur, dar la fel de bine si in grupuri mici, de cateva exemplare.

Este rapid, hotarat, curajos, rezistent, abil, alerga fara probleme pe teren accidentat, este hotarat, tenace, nerabdator, are initiativa, dorinta de a fi lider, multa energie, este mereu pasionat de vanatoare si de a se misca mult in aer liber. Are nasul fin, iar vocea puternica si placuta, este curajos si tenace, il indragesti din prima clipa pentru ca inspira prietenie, incredere si bunatate.

Aceasta rasa aproape ca a disparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial insa datorita unui crescator francez care era pasionat de caini, rasa a fost salvata de la disparitie. Cercetatorii sustin ca Briquet Griffon Vendeen este un caine obtinut in urma incrucisarii dintre rasele Grand Griffon Vendeen si Petit Bassett Vendeen.

In prezent cainele Briquet Griffon Vendeen este considerat o rasa putin cunoscuta, ea fiind prezenta mai mult in Franta. In restul lumii am putea spune ca este o aparitie rara. Standardul rasei impresioneaza prin aspectul puternic, privirea inteligenta si caracterul agil si curajos.

Masculul are inaltimea la greaban de 52-55 cm si greutatea corpului de 23-25 kg, femela este mai mica, are inaltimea corpului de 48-53 cm, iar greutatea variaza intre 22-24 kg. Corpul unui asemenea animal este impresionant, are pielea fina, foarte bine acoperita cu fire de par lungi si fire de subpar scurte ce alcatuiesc o blana deasa si aspra la atingere, in doua sau trei culori, neagra cu dungi albe, sau in nuante cafenii cu pete albe, ori cafenii cu dungi negre si albe, in culori deschise ca nisipul, albicioase, sau in alb cu portocaliu.

Briquet Griffon Vendeenn
Briquet Griffon Vendeenn

Acest caine de talie medie este robust, are corpul indesat si bine proportionat. Capul este mic in comparatie cu marimea corpului, linia botului si liniile craniului par perfect realizate, buzele se observa ca fiind moderat dezvoltate, urechile sunt inguste, lasate si bine acoperite cu fire de par lungi. Ochii sunt mari, expresivi, luminosi, au irisul de culoare inchisa, il fac sa aiba o privire agera si inteligenta. Sprancenele sunt pronuntate, insa nu-i acopera ochii. Gatul este lung, destul de subtire, elegant si lipsit de salba.

Pieptul este adanc si larg, spatele este scurt, puternic si drept. Coastele sunt usor rotunjite, iar coada este destul de scurta, inserata sus, acoperita de fire de par dese. Membrele anterioare si posterioare sunt puternice, coapsele sunt lungi si musculoase, iar labele au pernite tari si unghii arcuite, stranse, rezistente si puternice.

Cainele Briquet Griffon Vendeen este foarte potrivit pentru viata de familie

Este un animal de companie excelent, iar daca este bine dresat isi asculta stapanul si nu iese deloc din cuvantul lui. Poate fi crescut si in apartament, desi intretinerea lui se face mai usor la o casa ce are curtea ingradita. Este usor de dresat si de crescut, nu face mizerie, nu strica lucrurile din jur, este usor de instruit prin comenzi ferme si trebuie scos des la plimbare pentru ca are nevoie de miscare.

Blana sa trebuie periata regulat, macar o data la 7 zile, urechile curatate pentru evitarea infectiilor, iar alimentatia este necesar sa fie mereu de calitate, speciala pentru caini. Fata de stapan si familia acestuia este afectuos, calm, dar nu suporta singuratatea. Se comporta bine cu cei mici, este atent si jucaus cu alte animale de companie si fata de copii. Comparativ cu alte rase de caini este rezistent la boli, prezinta un risc crescut de a suferi de otita si alte infectii la urechi.

Speranta de viata la cainele Briquet Griffon Vendeen este de 10-12 ani.

Video – Pui de Briquet Griffon Vendeen:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.