Pentru persoanele care locuiesc la casa cainele nu mai este un simplu animal de companie sau un membru indragit al familiei, ci este un pion de nadejde deoarece rolul sau este acela de a pazi curtea si locuinta de eventualii infractori. Si pentru ca un astfel de ajutor trebuie sa fie raspaltit pe masura, cainele dumneavoastra de paza merita cel mai bun loc pentru a se odihni si de unde poate pandi in voie tot ce misca. Asa ca in randurile care vor urma va vom prezenta cum sa construiti un adapost confortabil pentru un caine de paza.
Construirea unui mic adapost pentru prietenul dumneavoastra necuvantator nu este deloc un proiect dificil ci, din contra, oricine il poate pune in aplicare daca are putina indemanare si materialele necesare.
Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati:
Inainte de toate, realizati un plan. Asa cum pentru construirea casei dumneavoastra s-a realizat un plan, acelasi lucru este valabil si pentru casuta cainelui. Exista foarte multe modele pe care le pe care le puteti descarca de pe anumite site-uri de profil, iar daca va puneti putin imaginatia la incercare, veti putea realiza chiar dumneavoastra un plan original. Planul trebuie sa fie influentat de nevoile cainelui, dar mai ales de talia acestuia.
Nu va ganditi ca un adapost mai mare este si mai util, aceasta regula fiind aplicata doar in cazul locuintelor noastre, ci din contra, intr-un cotet mare cainele se poate simti incomod iar cand temperaturile sunt prea scazute, acesta nu va putea sa isi mai mentina temperatura. Adapostul trebuie sa fie suficient de mare incat sa ii permita cainelui sa se miste in voie fara sa se chinuie.
In privinta materialelor, in functie de cat de creativi sunteti si de cat doriti sa investiti, aveti mai multe optiuni. Puteti alege plasticul, insa nu este tocmai cel mai potrivit, mai ales in sezonul rece. Lemnul este materialul cel mai potrivit, lemnul de cedru fiind ideal datorita rezistentei in timp si a capacitatii mari de izolatie din punct de vedere termic. Este foarte important ca lemnul sa nu fie tratat cu substante chimice in cazul in care cainele dumneavoastra este pasionat sa roada tot ceea ce ii sta in cale.
Pe langa scandurile aferente, veti mai avea nevoie si de ferastrau, cuie, ciocan, bormasina si suruburi, lac si vopsea daca doriti sa personalizati adapostul cainelui.
Dupa realizarea planului si procurarea materialelor, incepti sa construiti baza adapostului. Este foarte important ca aceasta sa existe pentru ca distanta de pamant sa fie suficienta si astfel cainele sa fie protejat de racoarea solului dar si de umezeala.
Dupa ce ati realizat baza, construiti rama dupa care prindeti restul scandurilor si realizati intrarea in adapost. Aceasta nu trebuie sa fie foarte mare ci, din contra, este indicat sa fie mai mica pentru a permite o buna izolare.
Acoperisul va fi construit tot pe o rama si este indicat sa fie triunghiular nu doar pentru ca spatiul sa fie mai mare, dar pentru a permite precipitatiilor sa se scurga.
Pentru a oferi cainelui cele mai bune coditii, este indicat ca acoperisul sa fie izolat cu ajutorul uneii folii izolatoare. Tot cu folie izolatoare poate fi izolata si baza. Peretii adapostului nu necesita o izolare in plus pentru ca lemnul este suficient.
Dupa ce ati terminat de constuit, este timpul pentru personalizarea micului adapost. Puteti lacui lemnul sau il puteti vopsi dupa bunul plac.
Asezati in noua casa a prietenului dumneavoastra de nadejde patura si jucariile preferate si lasati-l sa exploreze in voie. Amplsati adapostul unde doriti astfel incat sa se integreze perfect in gradina dumneavoastra si cainele sa isi poata exercita corect atributiile.