Casă și grădinăCum să alegeți patul cel mai bun pentru dormitorul dumneavoastră, care sunt...

Cum să alegeți patul cel mai bun pentru dormitorul dumneavoastră, care sunt cele mai importante caracteristici?

Desi nu pare o mare inginerie… este! Alegerea patului potrivit este un pas important pe care trebuie sa il faceti cu mare atentie pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de un somn odihnitor si dormitorul dumneavoastra sa se bucure de un aspect deosebit. De aceea, in randurile care vor urma, va vom prezenta cum sa alegeti patul cel mai bun pentru dormitorul dumneavoastra.

De ce este atat de important sa alegeti un pat perfect?

Specialistii spun ca pe parcursul intregii vieti petrecem aproximativ 200 000 de ore in pat, ceea ce inseamna o treime din viata, dormind sau pur si simplu relaxandu-ne. Un somn odihnitor este vital pentru a face fata cu succes agitatiei zilnice si pentru a ne duce la bun sfarsit indatoririle pe care le avem zi de zi.

Cu siguranta ati observat ca atunci cand nu dormiti acasa, mergeti in concedii sau deplasari si dormiti in paturile de la pensiuni si hoteluri, nu va odihniti deloc cum trebui si va treziti cu dureri cumplite de oase si de cap. De vina este patul incomod si abia asteptati sa ajungeti acasa unde patul dumneavoastra cel drag va asteapta in imbratisarea lui calda.

Este important sa alegeti un pat bun pentru dumneavoastra deoarece corpul omenesc are nevoie de o sustinere corecta atunci cand stam asezati pe orizontala. Muschii trebuie sa se relaxeze iar oasele sa se intinda, de aceea specialistii spun ca oamenii care se odihnesc corespunzator au o viata mult mai prolifica, iar un somn nesatisfacator poate duce la aparitia unor grave probleme de sanatate.

Sfaturi pentru alegerea patului perfect

Inainte de a porni in cautarea patului perfect, tineti cont de patul pe care il aveti deja dar si de spatiul de care dispuneti. Un pat mare amplasat intr-un dormitor de dimensiuni mici va face ca spatiul sa devina aproape inaccesibil astfel incat senzatia de aglomerare va va sufoca si nu va va permite sa va odihniti corespunzator si nici nu va va permite sa amplasati armonios restul elementelor de mobilier.

Asadar, in functie de spatiu, puteti alege pat simplu, pat dublu, pat matrimonial sau canapea extensibila, cea din urma varianta fiind ideala pentru doua persoane care impart acelasi pat insa spatiul dormitorului nu permite amplasarea unui pat dublu sau matrimonial.

Acordati-va suficient timp pentru alegerea patului perfect si nu ezitati sa incercati cat mai multe paturi deoarece acestea trebuie sa detina capacitatea de a va sustine greutatea. Discutati cu reprezentantii magazinelor de mobila care va vor oferi detalii importante despre paturile pe care doriti sa le incercati. Daca sunteti in cautarea unui pat matrimonial, nu ezitati sa porniti in marea cautare alaturi de persoana iubita. De ce este important acest aspect? Pentru ca nimeni nu isi doreste sa nu aiba loc in pat, sa se simta inghesuit, mai pe scurt, sa ii fie invadat spatiul.

Tineti cont de inaltimea patului. Este foarte important sa va asezati cu usurinta in pat, la fel de important cum este sa va si dati jos fara prea mari probleme.

Designul este si el important. De cele mai multe ori, patul, sifonierul si noptiera fac parte din acelasi set deoarece dormitorul, sanctuarul somnului, trebuie sa va ofere armonie si echilibru. Daca doriti sa aflati mai multe informatii referitoare la amenajarea dormitorului in functie de principiile feng shui, puteti citit acest articol.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.