Timp liberCinci hobby-uri bărbătești pe care ți-ar fi frică să le încerci!

Cinci hobby-uri bărbătești pe care ți-ar fi frică să le încerci!

Cinci hobby-uri barbatesti despre care nu ai stiut niciudata – atunci cand oamenii se satura de viata lor obisnuita si de rutina, acestia incercarca noi si noi mdoalitati prin care sa scape se stress, oboseala si prin care sa cunoasca oameni noi, de ce nu? Multi gasesc religia interesanta, altii cauta noi descoperiri in stiinta in timp ce unii adora aventura si senzatiile extreme – existand si sansa de a isi pierde viata in acest proces. Iata mai jos cateva pasiuni care este foarte posibil sa va aduca si moartea asa ca aveti grija ce incepeti sa faceti!

Zborul cu costumul cu aripi

Zborul in aer sau wingsuiting-ul este o pasiune ceva mai neobisnuita incercata in general de dependentii de adrenalina. Se foloseste un costum special care este de obicei colorat si care permite utilizatorului sa sara dintr-un avion de la altitudini medii, experimentand zborul intr-o modalitate mult mai inedita decat prin parasutism. Wingsuit-ul este asemanator cu skydivingul, insa foloseste pernute de aer incorporate in costumul special care trebuie folosit.

Ganditi-va ca aratati precum o vererita zburatoare in calatoria acesteia printre copaci! Veti sari dintr-un avion si veti pluti o buna bucata de vreme inainte de a trebui sa deschideti parasuta pentru a ateriza pe pamant. Chiar daca pare simplu, acest sport extrem este mult mai dificil, necesitand ore de antrenament si supraveghere. Pasionatii trebuie si sa calculeze velocitatea si sa se manevreze singuri pentru a nu se lovi inapoi de avion sau a cadea. Se recomanda numai cunoscatorilor!

Surfingul pe ghetari

Daca doriti neaparat sa incercati un sport extreme care implica frig, zapada, ghetari si apa, apelati la surfing! nu oriunde, ci in Alaska! Aceasta aventura extrema barbateasca a fost descoperita in 1995 de cameramanul surfer in timpul liber Ryan Casey, care a observat ca atunci cand bucati de ghetari cad in apa, chiar si cele mai mici valuri starnite de acestia devin viabile in surfing. Garrett MacNamara, unul din cei mai infricosatori aventurieri din lume, a reusit sa cucereasca valuri inalte de zeci de metri in inghetata apa a Alaskai. Chiar si cei mai experimentati surferi obisnuiti s-au speriat in fata valurilor infricosatoare ale ghetarilor din Alaska!

Combine demolition derby

Pentru Romania acest hobby barbatesc probabil ca nu are acelasi apel pe care il are aceasta distractie in SUA. Combina de cereale si nu numai devin arme extraordinare in lupta pentru cel mai bun… fermier? Tot felul de vehicule folosite de obicei in agricultura sunt foloste drept arme intr-o lupta incendiara. castiga cel care iese cu vehiculul inca “viu” in urma macelului. Vehiculele sunt folosite unele impotriva altora in lupte incredibile intre fermierii cu dare de mana.

traing surfing

Acestea primesc si nume infricosatoare precum Jaws sau Shortbus care sa le creasca si mai mult cota la pariuri. 15 minute dureaza macelul vehiculelor vechi de peste 25 de ani, insa totul incepe dupa trei minute in care un concurent incearca sa il distruga pe celalalt inainte de a fi descalificat. Ultima combina agricola ramasa in viata castiga, iar daca mai multi inca traiesc, atunci cel mai agresiv si mai distrugator va castiga.

Train surfing

Un alt hobby barbatesc nebun este train surfingul sau surfingul pe tren. Daca va place sa traiti cele mai extreme senzatii si poate sa ramaneti fara cap, acesta este sportul pe care ar trebui sa il incercati. Cei care incearca asa ceva sunt de obicei fie ceva mai inceti la minte, fie ametiti de alcool fie pur si simplu nebuni.

Ideea acestei pasiuni este simpla, tot ce trebuie sa faceti este sa urcati nitr-un tren, sa va ridicati deasupra acestuia si sa va tineti doar de vant! S-a nascut in Germania in anii `80 si a devenit destul de popular in timp. Multi copii au si murit incercand sa cucereasca trenul, insa nu doar germanii se apuca de asa ceva, caci si sud-africanii au modificat putin train surfingul, tinandu-se pur si simplu de o parte laterala a trenului, atingand cu picioarele pamantul.

Volcano-boarding

Unul din cele mai barbatesti hobby-uri din lume, boardingul pe vulcani a fost inventat de australieni, mai exact de Darryn Webb, care a petrecut mare parte a copilariei sale invatand sa se traga cu placa pe dunele din Queensland. In America Centrala, australianul a incercat manevra si cu Cerro Negro, un Vulcan periculos care erupe frecvent. Mai intai a incercat sa coboare vulcanul cu o saltea si mai apoi a folosit un mini-frigider!

A ajuns insa la concluzia ca materialul facut de el este cel mai bun, acesta fiind un aliaj din lemn pentru ca ce poate fi mai rezistent in fata lavei decat o sanie flamabila? Aventurierii care recurg la acest sport folosesc si un costum portocaliu si ochelari pentru a vedea clar magma care vine in urma lor si care ii poate topi instantaneu!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.