Timp liberColecționarea ramelor foto vintage, un hobby plăcut și relaxant pentru iubitorii de...

Colecționarea ramelor foto vintage, un hobby plăcut și relaxant pentru iubitorii de artă

Colectionarea ramelor foto vintage poate fi o activitate placuta si relaxanta pentru toti cei care iubesc antichitatile si frumosul si care doresc sa isi personalizeze locuinta printr-o colectie inedita.

Colectionarea ramelor foto vintage ca parte a unei colectii de arta

Pe langa aspectul functional pe care ramele foto il au, acela de a proteja fotografiile care imortalizeaza amintirile cele mai de pret, acestea au si un important rol estetic deoarece ele trebuie sa evidentieze fotografiile, fiind considerate adevarate opere de arta. De aceea, colectionarea ramelor foto vintage poate fi considerata drept o ramura a amplelor colectii de arta.

De ce sa colectionati rame foto vintage

Primele colectii de rame foto vintage au inceput sa ia nastere pe la inceputul anilor ’90, aceste obiecte fiind apreciate inainte de toate pentru valoarea lor artistica. Mai mult decat atat, ramele foto vintage sunt unice, originale si nu in ultimul rand poarta cu sine amprenta trecerii timpului. Iata care sunt cateva dintre motivele pentru care colectionarea ramelor foto reprezinta o pasiune deosebita, si cu adevarat nobila:

  • Sunt elegante si au un aspect interesant
  • Pe langa latura estetica, ele vor scoate in evidenta amintirile imortalizate
  • Se potrivesc mai multor tipuri de design interior si o astfel de colectie poate fi utilizata pentru decorarea peretilor locuintei deoarece aceste opere de arta sunt considerate adevarate bijuterii pentru pereti.

Sfaturi pentru incepatori

Aceasta activitat epresupune documentare, cunoastere si socializare deoarece este foarte important sa faceti schimb de informatii cu toti cei care va impartasesc pasiunea. De asemenea, colectionarea ramelor foto presupune si cercetare, atat in mediul virtual, cat si in cadrul magazinelor si targurilor de antichitati deoarece este foarte important sa va dati seama de veridicitatea obiectelor pe care le colectionati.

Organizati-va colectia in functie de preferinte, putand alege drept criterii materialul din care ramele sunt confectionate, dimensiunile acestora, regiunea de unde provin.

Valoarea unei astfel de colectii creste de-a lungul timpului asa ca trebuie sa acordati o mare atentie modalitatilor de protejare. Chiar daca alegeti sa folositi ramele foto vintage pentru incadrarea fotografiilor dragi, asigurati-va ca acestea sunt asezate in conditii optime, ferite de praf, umezeala si razele soarelui.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.