Timp liberColecționarea casetelor - un hobby distractiv ce oferă o călătorie în istoria...

Colecționarea casetelor – un hobby distractiv ce oferă o călătorie în istoria muzicii

Muzica a jucat un rol important in viata oamenilor inca din timpuri indepartate, iar inregistrarea muzicii pe un suport material a reprezentat un pas important nu doar pentru istoria muzicii, dar si pentru istoria intregii umanitati. Caseta reprezinta unul dintre suporturile care au trecut deja in aria trecutului, locul sau fiind luat de formatul electronic.

Insa, iubitorii de muzica isi amintesc cu nostalgie sentimentul pe care l-au avut atunci cand au ascultat pentru prima data in viata muzica preferata de pe o caseta si asa se face ca aceste obiecte atat de importante pentru istoria muzicala au devenit subiectul unor ample colectii, colectionarea casetelor fiind o activitate frecvent intalnita in randul iubitorilor de muzica.

Pe scurt, elementul principal al casetei este banda magnetica care inregistreaza analogic informatia.

Caseta si epoca de aur a muzicii

Muzica a evoluat considerabil in secolul XX, ramurile muzicale incepand sa se extinda si sa dea nastere unor noi si inedite genuri si subgenuri. Tot acum interesul pentru formele de stocare a informatiei audio creste si asa se face ca in decurs de un secol nu doar muzica a evoluat, ci si mijloacele de redare a muzicii au cunoscut numeroase modificari.

Caseta a luat nastere in epoca de aur a muzicii, in epoca in care aceasta arta a fost dusa catre un alt nivel. Si chiar daca in prezent casetele nu mai sunt deloc populare, exista persoane care le colectioneaza cu mult drag si nu ezista sa asculte melodiile preferate la casetofoanele consacrate.

Colecționarea casetelor

Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra detine cel putin o caseta a artistului preferat asa ca acesta ar putea reprezenta punctul de plecare al unei colectii inedite.

Colectionarea casetelor nu este o pasiune costisitorare ci din contra. Bineinteles, daca o caseta detine autograful artistului, valoarea sa se va schimba.

Sfaturi pentru colectionari

Daca v-ati hotarat sa colectionati casete, nu ezitati sa va inscrieti pe forumurile care trateaza acest subiect pentru a interactiona cu alti pasionati. De asemenea, studiati Internetul pentru a va imbogati colectia cu elementele pe care le doriti.

Pentru ca inceputul este cel mai greu, ii puteti ruga pe cei apropiati sa va aduca toate casetele pe care le au prin casa pentru a va mari colectia.

Organizati-va colectia dupa preferinte, insa departe de factorii de risc: soare, temperaturi ridicate, umiditate si praf.

O colectie de casete va fi completata de un casetofon pe masura, care sa functioneze perfect si sa nu puna in pericol integritatea casetelor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.