Animale de companieRase de câini de vânătoare Perdiguero de Burgos - un animal de...

Rase de câini de vânătoare Perdiguero de Burgos – un animal de companie inteligent și credincios

Perdiguero de Burgos este o rasa de caini de vanatoare, un stramos al multor rase de caini Pointer englezi. Tara de origine a acestui caine este Spania, unde este cunoscut si cu numele de Burgos pointing dog sau Pointer spaniol. Un astfel de animal de companie este ideal daca luam in calcul caracterul sau deosebit, temperat, el fiind in acelasi timp un caine inteligent, credincios, sociabil, care are o dorinta foarte mare – aceea de a fi pe placul stapanilor.

In tara sa de origine – Spania – este considerat ca fiind un caine excelent pentru vanatoare, el fiind rapid, puternic, rezistent, capabil sa alerge pe teren accidental, sa urce pantele abrupte si sa strabata dealurile.

El este dresat in acest sens si instruit in scopul de a fi utilizat la vanatoarea de pasari dar si de animale salbatice pe sol, de aceea se urmareste sa aiba simtul mirosului foarte dezvoltat in depistarea si urmarirea prazii (iepuri, prepelite, potarnichi). Stie sa inoate foarte bine si ii place sa se bage in apa.

Perdiguero de Burgos este un caine mare si puternic, are inaltimea la greaban de 65-75 cm si greutatea de aproximativ 25-31,5 kg. Are corpul musculos, compact, de forma putin dreptunghiulara, iar capul este destul de mare, bine proportionat fata de trunchi. Are urechile lungi, tinute in jos, nasul maroniu, iar ochii migdalati, expresivi, caprui inchis.

Coada este de obicei taiata la jumatate din lungimea ei initiala, pieptul este adanc si lat, iar corpul este acoperit cu fire de par scurte care alcatuiesc o blana deasa, in nuante de roscat si alb cu pete mici de culori diferite. Picioarele sunt complet acoperite cu fire de par scurte, pana la gheare.

Rasa de caini - Perdiguero de Burgos, Foto: 101razasdeperros.com
Rasa de caini – Perdiguero de Burgos, Foto: 101razasdeperros.com

Aceasta rasa Perdiguero de Burgos a a aparut din secolul al XVII-lea, ea fiind creata in urma incrucisarii dintre rasele spaniole. Se spune ca a fost obtinuta si din rasele de caini Sabueso Espanol si Perduguero Navarro. In prezent Perdiguero de Burgos a ajuns sa fie cea mai populara din toate rasele de caini din Spania.

Ca temperament cainele Perdiguero de Burgos este echilibrat si calm, in ciuda aspectului sau robust si impresionant. Privirea sa emana noblete, inteligenta si blandete, iar trasaturile de caracter sunt foarte bune, cainele fiind docil, ager, capabil sa inteleaga ce doreste stapanul si sa-i faca pe plac.

Aceasta rasa este usor de dresat. Ii place sa stea in aer liber, are un nivel de activitate ridicat, de aceea este posibil ca deseori sa hoinareasca daca nu este supravegheat. Este afectuos cu stapanul si familia acestuia, ii place sa stea in aporpierea lor si a copiilor. Este recomandat unei familii active care sa locuiasca la casa, unde cainele sa poate fi lasat liber afara in curte, sa aiba activitate. Nu este bine sa fie tinut intr-un apartament, acest stil de viata intr-un spatiu inchis nu il face fericit.

Cainele Perdiguero de Burgos are speranta de viata de aproximativ 12-14 ani.

Video – Rase de caini de vanatoare – Perdiguero de Burgos:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.