Animale de companieCele mai importante accesorii pentru dresarea unui câine, folosește aceste dispozitive pentru...

Cele mai importante accesorii pentru dresarea unui câine, folosește aceste dispozitive pentru a simplifica metoda de formare

In procesul de dresare a unui caine se folsesc diferite accesorii si dispozitive care au rolul de a simplifica metoda de formare si de instruire si de a o face mai interesanta.

Accesorii pentru dresarea unui caine:

clicker
clicker

Clicker-ul este un semnal sonor folosit pentru a dresa un caine. Este alcatuit destul de simplu si produce un semnal special si mereu constant. Exista diferite tipuri de clicker, care difera atat prin model, forma, culoare, dar mai ales prin intensitatea sunetului pe care il emite. Dresajul prin clicker este usor de realizat, distractiv dar necesita multa rabdare.

snack
snack

Gustari (snacks-uri) pentru caine sunt o recompensa buna pentru el dupa ce a executat corect comenzile stapanului. Acestea sunt digestibile, ideale pentru igiena bucala si dentara, realizate din piele presata de vaca cu diverse umpluturi. Sunt 100% naturale, au diferite aspecte si culori (pot fi in forma de os), trebuie de ales pe acelea care sunt pe gustul patrupedului.

cusca
cusca

Cusca are un rol foarte important in instruirea unui caine pentru ca un asemenea animal are nevoie de un spatiu restrictionat in care sa fie format, sa stie ca acolo trebuie sa doarma, sa manance, sa bea apa. De asemenea, animalul este impiedicat in acest fel sa dezvolte un comportamnet distructiv, cum este cel de a roade diferite obiecte din jur.

lesa
lesa

Lesa este un element care ajuta in formarea cainelui. Daca se pune cainelui lesa in momentul in care este scos la plimbare in timpul zilei, el va fi stimulat mai usor mental, va fi controlat si determinat sa aiba aun comportament pozitiv. Stapanul sau se va simti mai confortabil daca merge la plimbare cu cainele in lesa decat atunci cand acesta va fi lasat liber. Important este ca animalul sa fie invatat si obisnuit cu lesa, apoi simplul fapt ca i se va arata lesa este un semn bun pentru el, va intelege ca va merge la plimbare. Avand cainele in lesa stapanul va putea avea o superioritate mai mare asupra lui, iar animalul va asculta si va avea un comportament bun.

zgarda
zgarda

Hamul, zgarda sunt solutia perfecta pentru un caine neastamparat, dificil de controlat.

botnita
botnita

Botnita este un tip de echipament care ajuta in eliminarea comportamentului de a musca a unui caine sau de a latra excesiv si fara rost. Pentru cainele agresiv si periculos botnita este un accesoriu necesar daca stapanul doreste sa-l scoata la plimbare. Botnita poate fi din plastic, piele, sarma si alte materiale, are rolul de a impiedica cainele sa deschida larg gura.

Minge din cauciuc cu premii (se umple cu gustari pentru caine)
Minge din cauciuc cu premii (se umple cu gustari pentru caine)

Jucarii pentru ros sunt foarte apreciate de caini, le ofera posibilitatea de a se distra si a-si ocupa timpul. Astfel animalele nu vor dezvolta comportamente distructive din lipsa de activitate. Exista diferite tipuri de jucarii, mai mici sau mai mari, jucarii de plus care scot sunete, animale in forma de minge din latex, minge din cauciuc solid, si altele.

Punga cu gustari se poate achizitiona de la farmaciile veterinare sau magazinele cu produse pentru animale de companie. Are diferite forme, se umple cu gustari preferate de caine.

Jucarii cu gustari au rolul de a tine cainele ocupat, de a-l face sa nu se plictiseasca, in caz contrar ar fi tentat sa roada lucrurile din jur sau sa sape gropi din lipsa de ocupatie.

Produsele pentru calmare sunt recomandate in general de un medic veterinar, au rolul de a ajuta animalul sa faca fata anxietatii si unor fobii. Pot fi produse care se pun in hrana patrupedului (contin lavanda, valeriana) sau alte calmante. Exista si imbracaminte speciala pentru cainii care sufera de anxietate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.