Casă și grădinăUneltele de gradinarit care nu trebuie să lipsească din trusa grădinarului de...

Uneltele de gradinarit care nu trebuie să lipsească din trusa grădinarului de balcon

Cei care nu locuiesc la casa si nu se pot bucura de beneficiile pe care o gradina le ofera pot profita de spatiul pe care il ofera balconul si isi pot organiza o mica gradina in care sa cultive cateva legume si ierburi aromatice. Mai multe despre ce puteti creste in balcon puteti citi in acest articol, iar in randurile care urmeaza va vom prezenta care sunt uneltele de gradinarit care nu trebuie sa lipseasca din trusa gradinarului de balcon.

Gradinarul de balcon nu are nevoie de sapa, grebla sau masina de tuns iarba, aceste unelte fiind folosite in mod special intr-o gradina adevarata. Insa, si pamantul din ghivecele si jardinierele care formeaza mica gradina de balcon are nevoie de ingrijiri speciale, la fel si plantele. Mai mult decat atat, uneltele din trusa gradinarului de balcon pot fi utilizate chiar si pentru ingrijirea florilor si a plantelor decorative.

Scafa este unul dintre instrumentele ce nu trebuie sa lipseasca din trusa niciunui gradinar. Scafa este utilizata pentru sapararea pamantului din ghivece atat in cadrul procesului de plantare, cat si in cadrul celui de transplantare. Exista si o scafa speciala pentru indepartarea plantelor nedorite care nu isi fac aparitia doar in gradina, ci isi pot face simtita prezenta si in gradina de balcon.

Pentru plantarea bulbilor este indicata folosirea unui plantator special cu forma conica. Aceasta unealta este foarte eficient si ar trebui sa se regaseasca in trusa gradinarului de balcon.

unelte de gradina pentru balcon

Pentru a ingriji corespunzator florile din ghivece si jardiniere, gradinarul de balcon trebuie sa aiba in trusa lui si o furca speciala, de mici dimensiuni. Dintii puternici ai acesteia au rolul de a ajuta gradinarul sa transplanteze plantele fara a pune in pericol sistemul radicular al plantelor.

Un alt instrument care nu ar trebui sa lipseasca din trusa niciunui gradinar de balcon este „scormonitorul”. Dupa cum insusi numele sugereaza, acesta are rolul de a scormoni pamantul pentru a-l aera.

Un gradinar de balcon mai are nevoie si de o foarfeca adecvata pentru ingrijirea plantelor.

Stopitoarea si recipientele cu pulverizator reprezinta doua alte accesorii foarte utile pe care o persoana care iubeste plantele si detine chiar si o mica gradina in intimitatea locuintei trebuie sa le aiba la indemana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.