Casă și grădinăCăldura excesivă poate dăuna gazonului, află cum îl îngrijim pe timp de...

Căldura excesivă poate dăuna gazonului, află cum îl îngrijim pe timp de vară

Intreaga natura se bucura de caldura si veselia verii, insa plantele verzi si mai ales gazonul, par sa aiba mereu cate ceva de „comentat” atunci cand soarele devine prea arzator. In acest fel, gazonul are nevoie de o ingrijire foarte atenta in acest sezon de aceea, in randurile care vor urma, va vom oferi cateva sfaturi pentru ingrijirea gazonului vara.

Daca pe timp de primavara v-ati ocupat de umplerea golurilor si fertilizarea gazonului, dar si de tunderea de formare a acestuia, iata ca pe timp de vara va trebui sa acordati o mare importanta irigarii si tunderii pentru intretinerea gazonului.

Caldura excesiva poate dauna gazonului. Un prim aspect pe care trebuie sa il luati in calcul este ezistenta unor zone bolnave. Analizati in fiecare zi starea gazonului din curtea dumneavoastra si observati daca exista portiuni uscate sau arse. Daca exista, indepartati-le usor si tratati zona afectata in functie de cauza care a produs aceasta dauna. Abia dupa aceea puteti pune noi seminte de gazon.

Curatarea si aerisirea gazonului reprezinta o etapa importanta in ingrijirea gazonului pe timp de vara, mai ales cand tunderile sunt atat de frecvente. Greblati des gazonul pentru a permite aerului, dar si apei, sa patrunda in adancime.

cum ingrijim pe timp de vara gazonul

Tundeti gazonul frecvent. Din cauza caldurii, gazonul nu doar ca se va dezvolta mult mai rapid, insa varfurile firelor de iarba se vor usca la fel de repede. Asa ca este indicat ca gazonul sa fie ajutat sa se regenereze prin tunderea frecventa si prin irigarea corecta. Nu lasati gazonul sa creasca mai mult de 5 cm, insa nu este indicat ca acesta sa fie nici foarte scurt, asa ca incercati sa mentineti un echilibru.

Irigarea corecta a gazonului joaca un rol foarte important in timpul verii. Ca si in cazul gradinii, incercati sa udati gazonul fie dimineata foarte devreme, fie seara, dupa apusul soarelui deoarece, daca veti uda gazonul in arsita zilei, acesta va fi ars.

Vara este sezonul in care buruienile dau cele mai mari batai de cap. Curatati frecvent gazonul de buruieni si daca doriti ca acestea sa nu mai reprezinte o problema si in acelasi timp solul sa fie umed pentru mai mult timp, nu ezitati sa aplicati un strat subtire de mulci.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.