Reteta este doar pentru cei care iubesc gusturile intense amestecate. Oricat de ciudata e dar aceasta reteta, se serveste ca si aperitiv pe un platou cu branzeturi.
Daca vreti sa va uimiti musafirii, neaparat trebuie sa pregatiti reteta, care deloc complicata.
Ingrediente pere umplute cu gorgonzola si nuca
- 2 pere
- 90 gr branza Gorgonzola
- 50 gr nuca prajita
- 2 lgt ulei
- sare, piper
- 100 ml vin alb
- 50 gr zahar
- 1/2 lgt amidon
Mod de preparare
Taiem perele in doua pe lungime si le curatam cotorul, le taiem putin la baza sa stea drept, ungem fiecare bucata cu ulei si presaram cu sare si piper.
Nucile le prajim un pic si le mixam putin sa maruntim bucatile, branza gorgonzola o amestecam cu nuca macinata; cu acest amestec umplem zonele in care au fost cotoarele perelor.
Asezam perele intr-o tava captusita cu hartie de copt si le introducem in cuptor pentru 15-20 de minute.
Pana ce se fac perele, pregatim sosul: fierbem vinul cu zaharul pana ce se topeste zaharul, dupa care adaugam amidonul dizolvat intr-un pic de apa si fierbem impreuna inca 1 minut.
Perele se servesc calde, stropite cu sos de vin.