Reteta este ideala pentru timpul postului sau pentru vegetarieni, dar nu numai.
Cateodata si ceilalti iubesc mancarurile vegane. Va recomand cu caldura sa gustati!
Ingrediente falafel – aperitiv chiftele vegetariene de naut
- 200gr naut
- 2 felii de paine
- 1 lingura faina
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita chili
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingura seminte de susan
- sare, piper
Mod de preparare
Nautul din conserva il mixam bine in robotel; ceapa si usturoiul le tocam marunt si mixam impreuna cu nautul.
Adaugam condimentele: sare, piper, chili si coriandru. Daca nu aveti acasa decat coriandru boabe, macinati o lingurita in mojar; adaugam painea sfaramata, o lingura de faina, o lingurita de bicarbonat, o lingura de susan si patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine ingredientele.
Compozitia obtinuta o punem la frigider pentru 1 ora; modelam bile mici din compozitie ca si la chiftele.
In ulei incins prajim chiftelutele pana devin aurii, aprox.5 minute.