O adevarata gustare a verii, aceasta mancare pica cel mai bine in aer liber cu cartofi prajiti si o salata potrivita, si cei mai importanti sunt prietenii buni.
Ingrediente ceafa de porc la gratar cu sos de mustar
- 500gr ceafa de porc cu os sau fara
- 2 linguri mustar
- 1 lingurita ulei masline
- putin suc de lamaie
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita oregano
- sare, pipe
Mod de preparare
Punem gratarul la incins iar intre timp preparam carnea.
Batem foarte putin bucatile de ceafa, acoperite cu o folie transparenta, cu ciocanul pentru carne apoi le punem pe gratarul incins.
Intre timp ce carnea se prajeste incepem sa pregatim sosul: amestecam cele 2 linguri de mustar cu sucul de lamaie, uleiul de masline, condimentele, sarea si piperul.
Cand carnea s-a prajit pe o parte, o intoarcem si invers, iar partea prajita o ungem cu sos, cand carnea este gata, putem sa o intoarcem si pe partea cu sos si o mai lasam in jur de 5 minute.