Iubesc sa fac aperitive, mai ales daca pot sa adaug ceva interesant legat de sezon sau de evenimentul potrivit.
Va prezint acum ceva uimitor de fain, cu care puteti sa „inveseliti” platoul cu aperitive; este usor de realizat, doar din doua ingrediente, si a primit numele de fantezie: „trandafir picant” .
Ingrediente reteta de aperitiv „Trandafir picant”
- ardei iuti verzi
- parizer feliat
Mod de preparare
Luam ardeii, ii spalam bine si ii stergem cu un prosop de bucatarie, mentionez ca arata mai interesant trandafirii daca alegem ardeii curbati.
Cu un cutit, cu 5cm de la varful ardeiului, il taiem in doua in zig-zag; scoatem interiorul, sa aiba loc feliuta de parizer.
Felia de parizer o indoim, o rulam ca sa primim o forma de floare si o asezam in bucatile de ardei.
O idee buna ar fi – de care sa nu uitati – sa alegeti parizer, salam sau sunca presata taiata in felii cat mai subtirele ca sa fie usor de lucrat cu ele.
Succes la pregatire si nu uitati ca lucrati cu ardei iuti, sa aveti grija la ochi si buze.