Un tort, ici colo numit si „charlotte cu branza”, este o reteta interesanta, si deloc nu este greu de pregatit.
Umplutura este din branza dulce de vaca si mascarpone. Cel mai important ingredient este un bol, fara aceasta sa nici nu avem in gand sa incepem reteta.
Ingrediente tort din felii de rulada de piscot – charlotte cu branza
- o rulada de piscot cu gem
- 250gr branza dulce de vaca
- 250gr mascarpone
- lamaie
- zahar
- ananas
Mod de preparare
Rulada din piscot umpluta cu gem se poate cumpara din magazine, dar una doua putem sa o pregatim si noi: mixam 5 oua cu 5 linguri zahar praf, amestecam 5 linguri de faina si o lingurita de praf de copt, coacem 10 minute, dupa care rulam piscotul in prosop de bucatarie si asa il lasam sa se raceasca. Cand e racit, desfacem piscotul si il ungem cu gem de fructe.
Pentru umplutura amestecam branza razuita cu mascarpone, mixam cu ajutorul mixerului, indulcim cu zahar praf dupa gust si razuim coaja de la o lamaie, amestecam iar la sfarsit adaugam bucatile de ananas (puteti sa adaugati orice fel de fruct).
Feliem rulada la grosimea de 1cm, tapetam cu ea un bol potrivit, in mijloc turnam crema de branza si aranjam sa nu ramana spatii libere; acoperim cu un capac sau o farfurioara si apasam bine sa se preseze impreuna feliile de rulada si crema.
Lasam la rece mai multe ore, peste bol asezam o farfurie mare, apasam bine de bol si il intoarcem ca sa scoatem tortuletul, daca e nevoie ajutam cu un cutit.
Tortul il decoram cu frunza de menta si il feliem.