Reteta noastra o cunosc sub denumirea de „pelmeni” si este servita ca aperitiv.
E foarte asemanatoare cu tortellini si acum probabil ca unii dintre voi va ganditi de ce sa va chinuiti cu asa ceva daca se gasesc gata facute?
Pentru curiozitate, pentru ca ne place sa incercam lucruri noi, si pentru ca e facuta cu mana noastra… sunt doar cateva motive pentrru care putem incerca.
Ingrediente coltunasi umpluti cu carne – reteta de paste
Pentru doua persoane
- 250gr faina
- 125ml apa
- 1 ou mic
- 120gr carne tocata
- ceapa mica
- piper, boia
- smantana
- marar
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare
Incepem cu aluatul, cantarim faina intr-un bol, condimentam cu un varf de cutit sare, adaugam un ou intreg si apa, framantam aluatul pana devine omogen. Aluatul il asezam pe masa de lucru prafuita cu faina si acoperita cu un bol pentru 30 de minute.
Pentru umplutura cu carne, curatam ceapa, o maruntim si o punem in ulei incins la calit, adaugam carnea tocata si condimentele: 1/4 lingurita piper negru macinat, 1/4 lingurita boia dulce si 1/2 lingurita sare. Adaugam 2 linguri de apa amestecam pana se omogenizeaza, lasam pe foc pana ce carnea este gata.
Aluatul il intindem subtire; cu un pahar, nu mai mare de 6 cm diametru, decupam cercuri din aluat.
Pe fiecare asezam o lingurita de umplutura, acoperim umplutura cu aluat in asa fel incat sa obtinem o semiluna, apasam bine aluatul imprejurul carnii; unim capetele si apasam mai tare ca sa nu se desfaca in timpul fierberii.
Punem la fiert apa cu un pic de sare si foaia de dafin. Cand fierbe punem coltunasii in apa, nu trebuie sa ii inghesuim, mai bine faceti in ture. Fierbem timp de 3 minute si cand s-au ridicat la suprafata ii scoatem intr-un bol si ii stropim cu ulei sa nu se lipeasca intre ei.
Servim coltunasii calzi, cu samntana si condimentati cu marar.