Nimic mai bun nu se poate intampla cu o vanata dacat sa fie ingredientul unei salate cu maioneza! Iubesc foarte mult reteta.
Din pacate, pentru mirosul lasat, nu prea imi place sa o pregatesc in apartament. Dar la tara, afara, unde pe nimeni nu deranjeaza mirosul de vanata coapta, acolo este locul ideal pentru a o pregati.
Ingrediente salata de vinete cu maioneza de casa
- doua vinete
- ceapa
- un ou
- 200ml ulei
- o lingura de mustar
- sare, piper
Mod de preparare
Coacem vinetele, daca nu aveti posibilitate sa le pregatiti afara, se pot baga in cuptor, in tava captusita cu hartie de copt, totusi nu lasa un miros atat de intens ca si pe plita; curatam vinetele de coaja si le lasam la scurs, dupa care le mixam cu un blender.
Pregatim o maioneza de casa, avem nevoie de galbenusul unui ou, cu o cantitate asemanatoare cu gabenusul – cam o lingura de mustar, amestecam bine si treptat incorporam uleiul.
Intr-un vas se adauga maioneza peste vinetele tocate si racite, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Lasam salata la rece cateva ore si o servim cu rosii proaspete si ardei iuti.