Prima salata preparata de primavara este aceasta salata dulce- acrisor, care este facut din frunze de salata si ceapa verde, aceste sunt primele legume care apar intotdeauna in jurul Pastelui.
Este ideal langa orice mancare, incercati daca nu ma credeti.
Ingrediente salata dulce – acrisoara din salata verde
- o salata mare
- 2-3 fire de ceapa verde
- otet
- smantana
- sare
- zahar
Mod de preparare
Rupem frunzele de salata, le spalam bine si le stergem cu servetel de bucatarie ca sa fie sigur ca sunt curate si nu a ramas ici-colo noroi.
Frunzele le rupem in bucati mici si le presaram bogat cu sare dupa care acoperim cu apa rece, asa lasam sa stea cateva minute, pana cand pregatim celelalte ingrediente.
In apa fierbinte, aprox 100-150ml, dizolvam 2 linguri de zahar, amestecam pana se dizolva de tot, dupa care adaugam apa rece ca sa avem aprox. 1 litru si adaugam o lingura de otet. Ideea este ca, acest sirop trebuie gustat, nu prea sunt date exacte, depinde si de gust, la unii le place mai dulce la altii mai acrisor, pe langa asta, depinde si de otetul folosit.
Salata o scoatem din apa, o asezam intr-un bol incapator, turnam siropul peste ea, adaugam 2 linguri de smantana, amestecam usor, pana ce se dizolva putin in apa, taiem partea verde a cepei si suntem gata.