Varianta aceasta de supa o pregatesc atunci cand am pofta sa mananc ceapa, pentru ca este ideala cu ea.
Poate sa fie ceapa verde, galbena, rosie sau chiar si un praz.
Ingrediente supa de cartofi cu pasta de rosii
- 500gr cartofi
- 2-3 foaie de dafin
- ceapa medie
- cub de legume
- 5 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 1 lingurita boia
- o conserva de rosii
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam cartofii si ceapa, spalam bine, cartofii ii taiem in cubulete si ii asezam in oala cu ceapa intreaga, adaugam foile de dafin, cubul de legume si fierbem pana cand cartofii devin moi.
Pregatim un rantas: punem uleiul la incins, adaugam faina si amestecam rapid, condimentam cu boia si apoi turnam in supa.
Lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam conserva de rosii; condimentam dupa gust cu sare si piper.
Se serveste calda, alaturi de ceapa si paine cu seminte.