Rețete culinarePizza turcească – rețetă cu carne tocată și legume ușor de preparat

Pizza turcească – rețetă cu carne tocată și legume ușor de preparat

O reteta de inspiratie araba, merita incercata, sigur o sa faca parte din cele mai iubite retete culinare.

Usor de preparat, cu ingrediente ce se gasesc in oricare bucatarie.

Ingrediente pizza turceasca – reteta cu carne tocata si legume

Pentru aluat

  • -250gr faina
  • -180ml apa
  • -1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru umplutura

  • -250 gr carne tocata
  • -ceapa mica
  • -ardei verde
  • -ardei rosu
  • -o legatura de patrunjel
  • -oregano
  • -boia
  • -sare
  • -piper
  • -ketchup
  • -cascaval

Mod de preparare

Aluatul: Amestecam bine faina cu drojdie, adaugam sarea si zaharul, treptat apa, framantam pana ce obtinem aluatul; il lasam la dospit intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Umplutura: Curatam ardeii si ceapa, in robotel tocam totul marunt si punem in ulei incins sa se immoaie. Adaugam carnea tocata si o prajim. Condimentam cu sare, piper, boia, oregano patrunjel tocat fin, amestecam si singem focul.

Aluatul se taie in doua bucati, se aseaza pe suprafata de lucru prafuita cu faina.

Intindem o foaie lunguiata cu mana, punem pe fiecare aluat din umplutura, lasand marginile libere.

Se ridica marginile usor peste umplutura, astfel incat sa avem o forma de barcuta, apasam cu degetele ca sa nu se desfaca in cuptor.

Asezam pizza in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute.

Se serveste calda cu cascaval si ketchup.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.