O reteta de inspiratie araba, merita incercata, sigur o sa faca parte din cele mai iubite retete culinare.
Usor de preparat, cu ingrediente ce se gasesc in oricare bucatarie.
Ingrediente pizza turceasca – reteta cu carne tocata si legume
Pentru aluat
- -250gr faina
- -180ml apa
- -1/2 plic drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
Pentru umplutura
- -250 gr carne tocata
- -ceapa mica
- -ardei verde
- -ardei rosu
- -o legatura de patrunjel
- -oregano
- -boia
- -sare
- -piper
- -ketchup
- -cascaval
Mod de preparare
Aluatul: Amestecam bine faina cu drojdie, adaugam sarea si zaharul, treptat apa, framantam pana ce obtinem aluatul; il lasam la dospit intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie.
Umplutura: Curatam ardeii si ceapa, in robotel tocam totul marunt si punem in ulei incins sa se immoaie. Adaugam carnea tocata si o prajim. Condimentam cu sare, piper, boia, oregano patrunjel tocat fin, amestecam si singem focul.
Aluatul se taie in doua bucati, se aseaza pe suprafata de lucru prafuita cu faina.
Intindem o foaie lunguiata cu mana, punem pe fiecare aluat din umplutura, lasand marginile libere.
Se ridica marginile usor peste umplutura, astfel incat sa avem o forma de barcuta, apasam cu degetele ca sa nu se desfaca in cuptor.
Asezam pizza in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute.
Se serveste calda cu cascaval si ketchup.