De obicei o mancare prima data atrage atentia cu aspectul si ne face pofta, atunci are efectul maxim cand in plus e si gustoasa.
In acest caz aspectul lasa un pic de dorit, dar de multe ori patim ca la prima vedere sa nu ne placa insa gustul e minunat. Daca aveti incredere incercati cu curaj.
Ingrediente supa crema de ciuperci
- 500gr ciuperci champignon
- 150gr smantana
- 500ml supa de pui
- 100ml apa
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- foaie de dafin
- lamaie
- 2 linguri ulei
- cimbru
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam ciupercile si le taiem in doua sau patru bucati in functie de marimea lor. Asezam bucatile in tava, le condimentam cu sare, piper si cimbru; turnam o lingura de ulei si o lingura de suc de lamaie, amestecam bine ca sa fie acoperite toate partile si asezam tava in cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp curatam si maruntim o ceapa, o calim in restul de ulei (o lingura) fierbinte, cand incepe sa inmoaie adaugam 1-2 foi de dafin si usturoiul taiat in felii subtirele, condimentam cu piper si turman apa peste. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam pentru cateva minute ciupercile scoase din cuptor, tot cu sucul pe care l-au lasat (aprox. 5 minute, pana cand amestecam bine).
Din tigaie scoatem foile de dafin si restul preparatului il asezam in robotel sau blender, mixam pana devine mai marunt apoi adaugam treptat supa de pui (daca nu avem, putem sa o pregatim dintr-un cubulet dizolvat in apa fierbinte). Adaugam smantana si mixam iar.
La final presaram supa cu patrunjel tocat marunt si o servim calda cu paine prajita.