Vazand o poza cu un desert in cupe de ciocolata, imediat am simtit ca si eu trebuie sa incerc, totul a fost ok, pana cand am spart baloanele si nu puteam sa scot din intreiorul cupelor.
La final cu greu am reusit sa scot, dar a luat mult timp. Daca va place, aveti chef sa incercati si voi stiti o metoda buna pentru a scoate usor balonul spart, astept raspunsuri.
Ingrediente salata de fructe in cupe de ciocolata
- 400 gr ciocolata (neagra si alba)
(eu am folosit ciocolata de menaj dar se poate cu orice ciocolata care va place)
- 6 baloane
- Fructe la alegere
- Frunza de menta pentru decor
Mod de preparare
Pregatim oalele ca sa topim ciocolata la bain-marie, rupem ciocolata in bucati; dupa ce s-a topit se lasa sa se raceasca cateva minute (ca sa nu fie foarte fierbinte, astfel una-doua se sparg baloanele).
Intre timp umflam baloanele, sa avem grija sa nu fie nici prea mari nici prea mici, aproximativ 10 cm, apoi innodam la capete.
Luam pahare sau boluri – unde sa putem aseza baloanele ca sa nu se miste, cu ajutorul unei linguri asezam ciocolata pe jumatate de balon astfel incat sa aiba o forma de cupa. Eu am folosit ciocolata alba pentru cupa si ciocolata neagra pentru a crea decor, voi puteti face la fel sau invers sau pur si simplu sa fie dintr-o culoare.
Decorul e foarte simplu de facut, topim ciocolata, lasam sa se raceasca putin si cu o lingurita sau furculita stropim cupa.
Se procedeaza la fel cu restul baloanelor, apoi introducem in frigider ca sa se intareasca bine.
Intre timp pregatim fructele pe care le-am ales, le spalam si le taiem in bucati mici.
Cand ciocolata s-a intarit spargem baloanele si le desprindem cu grija de peretii interiori ai cupei de ciocolata.
Umplem cupele cu bucati de fructe, decoram cu frunze de menta si putem servi.