Toti cunoastem si iubim salamul de biscuiti… aceasta reteta contine si un fel de crema de cocos, putem spune ca reteta este „imbunatatita” cu crema de cococs.
Aveti grija sa nu patiti la fel ca mine, sa uitati ca in crema se pune zahar praf!
Ingrediente rulada de biscuiti cu rom si nuca de cocos
Pentru salamul de biscuiti
- 500gr biscuiti simpli
- 150gr zahar
- 2 linguri cacao
- 300ml lapte
- un plic zahar vanilat/vanilinat
- o fiola esenta de rom
Pentru umplutura/crema
- 150gr margarina
- 150gr zahar praf
- 70gr nuca de cocos
Mod de preparare
Umplutura/crema
Mixam untul spuma, adaugam zahar praf si mixam pana ce se incorporeaza bine, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Aveti grija sa folositi zahar praf pentru ca se leaga mai bine crema (eu am folosit zahar cristal si a devenit „aerisita crema”)
Salam de biscuiti
Zdrobim cat mai fin biscuitii, eu am folosit un mixer, este usor si rapid.
Punem la fiert laptele, zaharul, cacao, esenta de rom, framantam bine ingredientele si le lasam la fiert pana se topeste zaharul; adaugam biscuiti zdrobiti, incorporam bine.
Compozitia obtinuta o impartim in doua, fiecare parte o intindem cu sucitoarea intre doua foi de folie transparenta de bucatarie.
Ungem foile cu crema, le rulam strans in folie de plastic si le pastram la rece.