Rețete culinarePlăcintă cu căpșuni, rucola și mozzarella - o combinație pe care trebuie...

Plăcintă cu căpșuni, rucola și mozzarella – o combinație pe care trebuie să o încercați

Sincer, nu am avut incredere in bunatatea acestui reteta, cand am citit, am crezut ca e o gluma si e facuta doar pentru design, pentru ca arata minunat… Combinatiile sunt neobisnuite: mozzarella, capsuni, rucola si sa nu vorbim de otet balsamic si miere…

Cand am gustat am ramas uimita si pana cand nu am mancat o buna jumatate din placinta nici nu m-am oprit. Probabil la unii n-o sa le placa nici acum, dar daca sunteti curiosi si vi se pare interesanta combinatia, incercati.

Ingrediente placinta cu capsuni, rucola si mozzarella

Pentru doua placintute

  • -250 gr faina
  • -jumatate de pliculet drojdie uscata
  • -o lingura mare de ulei
  • -o lingurita sare
  • -o lingurita zahar
  • -125 ml apa

Pentru topping

  • -100gr mozzarella
  • -150gr capsuni
  • -100gr rucola
  • -ketchup sau sos de rosii
  • -otet balsamic
  • -miere

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdie uscata, adaugam ingredientele ca sarea, zaharul si uleiul, la final incalzim apa si o turnam treptat in amestec. Din aceste ingredinete framantam un aluat pe care il lasam la dospit, acoperit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp putem pregati o tava pe care captusim cu hartie de copt; spalam frunze de rucola si le asezam pe servetele de bucatarie ca sa scape de apa; spalam capsunele, le curatam de frunza si le taiem in felii; scoatem mozzarella din ambalaj si il taiem in felii de aproximativ 1cm.

Cand aluatul este dospit il turnam pe suprafata de lucru prafuita cu faina, il impartim in doua si formam bilute din aluat. Intindem cu degetele pana ii dam o forma rotunda si asezam in tava, intepam cu furculita si ungem cu ketchup sau sos de rosii, iar la final asezam feliile de mozzarella (mai putin pe margini, ca sa nu curga jos de pe blat).

Dam la cuptor pana se topeste mozzarella si se rumeneste usor blatul.

Cum scoatem din cuptor asezam frunzele de rucola si capsunile taiate, stropim cu otet balsamic si cu miere si putem sa servim.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.