Sosul de rosii este des folosit de catre noi, la mai multe retete. Exista multe retete de sos de rosii, diferenta exista de la casa la casa sau de la tara la tara.
Sunt convinsa ca daca intrebati o cunostinta cum prepara, altfel stie reteta decat voi. Aceasta nu este o problema este un caracter bun al rosiei care se poate combina cu multe feluri de ingrediente.
Reteta mea este greceasca, nu este nici dulce, nici iute nici acra, ci are o aroma speciala de scortisoara.
Ingrediente sos de rosii grecesc – o pasta cu usturoi si scortisoara
(e bine sa preparati o cantitate mai mare, usor se poate pastra in frigider, in borcane)
- -1kg rosii
- -2-3 catei de usturoi
- -o lingurita zahar
- -o lingurita oregano
- -1 baton scortisoara
- -cateva foi de dafin
- -sare
Mod de preparare
Intr-o oala punem apa la fiert, crestam rosiile in cruce si le asezam cateva secunde in apa fierbinte, dupa care le scoatem, lasam sa se raceasca si le decojim.
Taiem in bucati, le punem in robot si mixam pana se maruntesc.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, intre timp curatam 2-3 catei de usturoi , taiem in felii si ii adaugam in uleiul incins, rumenim dupa care adaugam rosiile maruntite.
Adaugam restul ingredinetelor: oregano, foi de dafin, zahar si batonul de scortisoara si fierbem sosul timp de 30 de minute, pana scade mult.
Scoatem foile de dafin si batonul de scortisoara, condimentam cu zahar, daca este cazul, si il mixam cu blender-ul ca sa maruntim si mai bine ingredientele.
Punem sosul in borcane si il pastram la frigider.