Cu taiteii ne intalnim in multe retete asiatice, in ultimul timp au devenit vedeta si la noi datorita restaurantelor si fast food-urilor deschise in mai multe locuri.
Varianta cu legume este simpla de pregatit, nu necesita pricepere mare in bucatarie, nu avem nevoie de multe ingrediente sau de mult timp pentru a o prepara, si nu in ultimul rand, este sanatoasa si gustoasa.
Ingrediente noodles – taitei de orez cu legume, mancare de post sau vegetariana
- 250gr noodles taitei de orez
- 1 morcov
- 1 zucchini – dovlecel verde
- 1 ceapa
- germeni de seminte
- sos soia
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam legumele, morcovul si dovlecelul verde il taiem in fasiute lungi; dovlecelul il saram si il lasam la o parte; maruntim ceapa si o punem la calit in tigaie cu ulei incins, adaugam morcovul si prajim cateva minute; stoarcem dovlecelul de zeama si il adaugam si pe acesta la prajit.
Adaugam aproximativ o lingura de sos soia, gemenii si lasam totul la prajit.
Intre timp punem la fiert apa sarata, cand incepe sa fiarba adaugam taitei de orez si lasam 8-10 minute la fiert, dupa care ii scoatem din apa.
Taiteii de orez fierti ii adaugam langa legume, amestecam si mai lasam cateva minute impreuna; condimentam dupa gust cu sare si piper; mai putin cu sare pentru ca sosul de soia contine suficienta.