Chiftelute la cuptor, pe langa faptul ca nu consuma ulei si nu ramane mirosul neplacut in bucatarie, sunt: moi, pufoase si delicioase.
Sunt usor de preparat, servite ca fel principal cu o garnitura sau pur si simplu pentru gustari cu diferite sosuri, aceasta varianta eu am servit-o cu sos de smantana si mustar.
Ingrediente chiftele cu seminte de susan la cuptor
- 400gr carne tocata
- o ceapa
- un ou
- 2 catei de usturoi
- o lingurita bicarbonat
- 2-3 linguri pesmet
- 1-2 linguri seminte de susan
- Oregano, sare, piper
Ingrediente pentru sos
- 2 linguri mari de smantana
- 1 lingurita de mustar
- sare,piper, seminte de mustar
Mod de preparare
Curatam ceapa si o tocam marunt dupa care o calim in ulei pana se inmoaie. Curatam 2 catei de usturoi si ii razuim pe razatoare mica.
Intr-o oala adaugam carnea tocata, condimentele, oul batut, usturoi razuit, o lingurita de bicarbonat, ceapa calita impreuna cu ulei, se framanta bine sa se omogenizeze. Adaugam cateva linguri de pesmet (nu pot spune exact o cantitate, pentru ca depinde de uleiul adaugat, cum considerati ca este bine, nici prea tare, nici prea moale ca sa nu se poate forma chiftelutele), la final adaugao o lingura de seminte de susan.
Cu maineile curate si putin umede formam chiftelute mai marisoare (in cuptor o sa piarda putin din volum). Pregatim o tava captusita cu hartie de copt, asezam chiftelutele, nu este necesar sa mai adaugam ulei sau apa peste, coacem in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute, pana se rumeneste frumos suprafata.
Pentru sos amestecam smantana cu mustar, condimentm cu sare si piper dupa gust, iar la final adaugam cateva seminte de mustar.