Cand mananc carne pregatita pe grill am sentimentul unei excursii sau a unei petreceri de grill in gradina.
O adevarata mancare de primavara.
Carnea facuta pe grill, pe langa faptul ca este mai sanatoasa fata de carnea prajita in ulei, este foarte gustoasa, si daca tot mancam sanatos, este servita cu cartofi natur.
Ingrediente piept de pui pe grill cu cartofi natur
- piept de pui dezosat
- 4 cartofi mari
- usturoi
- ulei
- sare, piper, boia de ardei
- delikat
- frunza verde de patrunjel
Mod de preparare
Feliem pieptul de pui, il acoperim cu folie transparenta pentru bucatarie si il batem putin cu ciocanul pentru carne.
Curatam cartofii si ii taiem in 6-8 felii – fiecare bucata, punem la fiert in apa condimentata cu sare, piper si delikat.
Intr-un bol turnam putin ulei, adaugam sare (daca avem acasa, sa fie grunjoasa – din aceea mai mare ), piper, boia de ardei, delikat si felii subtiri de usturoi, amestecam bine si cu aceasta compozitie ungem feliile de carne.
Apoi asezam pe grill si, acoperite, lasam pe foc timp de 15-20 de minute, nu mai mult pt ca feliile sunt subtiri si pot deveni prea crocante.
Cartofii fierti ii scoatem din apa, ii saram dupa gust si ii amestecam cu bucati de frunza de partunjel.
Se serveste cald alaturi cu muraturi sau salata.