Rețete culinarePrăjitură Rumba - un desert cu nucă, rahat, vișine și ciocolată

Prăjitură Rumba – un desert cu nucă, rahat, vișine și ciocolată

Despre aceasta prajitura pot sa zic ca este una complexa, contine multe „surprize” in blatul din mijloc (aveti grija sa nu aveti din gresala coaja de nuca intre nuca macinata, pentru ca o sa mai primiti o surpriza de la dentist.

Trebuie sa va atrag atentia asupra blaturilor galbene, cat de galbene au iesit, nu de la aparat sau de lunina… sunt facute din ou de casa, numai zic cat de mult conteaza pentru acest colorat frumos.

Ingrediente prajitura Rumba – un desert cu nuca, rahat, visine si ciocolata

Pentru doua blaturi galbene

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • praf de copt

Pentru blatul din mijloc

  • 7 albusuri de oua
  • 7 linguri zahar
  • un zahar vanilat/vanilinat
  • 4 linguri faina
  • 300gr rahat
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 100 gr visine
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema

  • 7 galbenusuri de ou
  • 7 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • esenta de rom
  • 250gr margarina

Pentru glazura

  • 100gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Cele doua blaturi galbene

Din ingredientele de mai sus coacem doua blaturi, se poate amesteca aluatul dintr-o data, dar e mai bine impartit pentru ca sa nu iasa unul mai mare si unul mai mic.

Despartim ouale, din albusuri si zahar batem o spuma tare, galbenusurile le amestecam cu praf de copt (aici putem desparti pliculetul de praf de copt in doua, nu trebuie sa folosim unul intreg la fiecare).

Amestecam cele doua spume si turnam compozitia intr-o tava captusita cu hartie de copt pe care o asezam in cuptorul preincalzit. Coacem timp de 20 de minute, dupa care facem testul cu scobitoarea – daca nu se lipeste atunci e gata blatul.

Blatul din mijloc

Despartim ouale, din albusuri si zahar + un plic de zahar vanilat/vanilinat batem o spuma tare.

Pregatim ingredientele: ciocolata menajera si rahatul le taiem in bucati mici. In spuma de albusuri adaugam faina, praful de copt, ciocolata menajera, visinele si rahatul, incorporam bine ingredientele.

Aluatul obtinut il asezam in tava captusita cu hartie de copt pe care o punem in cuptorul preincalzit si il coacem.

Crema

7 galbenusuri de oua ( ramase de la blatul din mijloc ) le punem intr-o oala, adaugam faina, zaharul, esenta de rom si laptele, amestecam bine, asezam pe foc si facem o crema.

Crema o lasam la racit, dupa care o amestecam cu margarina si suntem gata cu crema.

(Crema se poate pregati in timp ce asteptam sa se coaca blaturile, o sa mearga mai repede treaba si crema o sa aiba destul de timp ca sa se raceasca bine)

Glazura

Pe aburi punem la topit ciocolata menajera cu 2 linguri de ulei.

Ungem blaturile cu crema, pe fiecate blat apasam bine cu palma ca sa se lipeasca bine de crema, pe ultimul blat nu mai punem crema, acolo intindem doar ciocolata de menaj topita si decoram cu ciocolata razuita.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.