Multe lucruri interesante si bune vedem din America, una dintre acestea sunt fursecurile cu ciocolata numite „Chocolate Cookies”.
Fursecurile de ciocolata sunt crocante la exterior si moi in interior; inima acestei retete este ciocolata, daca ciocolata este de calitate mai slaba asa o sa iasa toata prajitura, de aceea va recomand sa folositi ciocolata de calitate buna, nu trebuie neaparat ciocolata scumpa cu marci cunoscute, este buna si cea menajera, dar sa fie de calitate buna.
Ingrediente cookies – fursecuri cu ciocolata
- 400gr faina
- 300 gr ciocolata
- 300gr zahar
- 2 oua
- 200gr margarina
- 1 lingurita bicarbonat
- esenta de vanilie
- varf de cutit sare
Mod de preparare
Taiem untul in bucati mici, il punem intr-un bol cu zahar si-l mixam pana obtinem un fel de crema.
Tot cu ajutorul mixerului incorporam cele doua oua si esenta de vanilie.
Adaugam o lingurita de bicarbonat peste care turnam zeama de lamaie ca sa ia gustul intens; treptat incorporam faina.
Ciocolata o taiem in bucati mici, turman in compozitie si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam sa se distribuie uniform ciocolata in aluat.
Luam o tava, o captusim cu hartie de copt, intre timp pornim cuptorul si cu ajutorul a doua linguri formam bile din aluat, aproximativ sa fie la aceeasi marime si le pumen in tava.
Coacem fursecurile timp de 15-20 de minute, pana cand deasupra sunt rumenite frumos.