Imi plac foarte mult ciupercile. Cel mai des gatesc din ciuperci tocanita.
Nu demult am incercat varianta aceasta de supa si mi-a placut. E foarte gustoasa.
Ingrediente supa de ciuperci champignon
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1,2 litri de apa
- 100 ml smantana
- 3 linguri ulei
- o legatura verdeata
- crutoane
- sare ,piper, boia de ardei, 2 cuburi de supa Maggi
Mod de preparare
Se spala ciupercile si se taie cuburi.
Ceapa se caleste 2-3 minute in ulei apoi se adauga ciupercile si usturoiul zdrobit. Se lasa la calit 5 minute.
Se adauga faina si se amesteca incontinuu ca sa nu se prinde. Se adauga apa si condimentele. Se spala verdeata si se taie marunt.
Se adauga verdeata si se lasa la fiert 20 minute.
La final se adauga smantana. Daca e nevoie se adauga sare sau piper.
Se poate servi cu crutoane.