Este mancarea mea preferata. Este o mancare foarte sanatoasa si delicioasa. Din pacate numai eu mananc in familie si din acest motiv o pregatesc foarte rar.
Se poate consuma si pe timpul postului, dar in loc de carnati pregatesc ceapa calita in ulei.
Ingrediente crema de mazare uscata galbena cu carnati
- 500 g mazare uscata galbena
- 2 linguri de ulei
- 1 catel de usturoi
- sare
- o lingura de faina
- 200gr carnati
Mod de preparare
Mazarea uscata se spala si se pune la inmuiat timp de 2 ore. Apoi se scurge de apa si se pune la fiert in apa rece cu sarea la un foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Cand bobul de mazare s-a inmuiat cu ajutorul blenderului de mana se paseaza .
Intr-o cratita se incing 2 linguri de ulei si se adauga 1 catel de usturoi zdrobit.
Usturoiul se prajeste putin si se adauga o lingura de faina. Apoi se adauga mazarea uscata si mai fierbem putin amestecand continuu.
Daca mai este nevoie se adauga putina sare si apa.
Carnatii se taie rondele si se prajesc putin in tigaia cu ulei.
Se poate decora dupa preferinta mazarea cu carantii deasupra. Pofta mare!