Exista nenumerate variante de muffin-uri, se pot lega de sezon, eveniment, gust etc. nici nu stiu daca ajunge o viata ca sa le gustam pe toate.
Am sa va prezint o reteta cu fructe de padure, datorita fructelor congelate aceasta nu este legata de sezon si nici nu trebuie sa ne luptam cu animalele din padure pentru a obtine niste fructe pentru ea.
Ingrediente muffin cu fructe de padure
- 200 gr faina
- 200gr zahar
- oua
- praf de copt
- 240ml lapte
- 50gr unt
- 40ml ulei
- 150-200 gr fructe de padure
Mai avem nevoie de tava si hartie de copt pentru muffinuri/briose
Mod de preparare
Intr-un castron, masuram ingredientele: faina, zaharul, laptele si uleiul. Spargem un ou, desfacem pliculetul de praf de copt, topim putin untul ca sa fie mai usor de incorporat si adaugam langa celelalte ingrediente.
Pentru a ne usura munca, cu un mixer amestecam toate ingredientele pana devine totul omogrn, sa nu aiba cocoloase de la faina.
Pregatim tava: in fiecare gaura asezam o hartie de copt si preincalzim cuptorul.
Fiecate hartiuta de copt o umplem pana la jumatate cu aluat, nu mai mult sau nu chiar plin, sa aiba loc sa creasca. Cand aluatul este impartit, in functie de gust, adaugam fructele congelate, nu trebuie amestecate pentru ca in timpul coacerii se incorporeaza frumos in aluat.
Asezam in cuptor timp de 30-40 de minute dupa care scoatem si lasam la racit cel mai bine pe un grill ca sa raceasca mai repede si sa primeasca aer din toate partile.
Cand este racit, dupa gust, putem prafui cu zahar praf.