Ce faceti cu marginile de prajituri? Le mancati? si eu…, dar daca la un eveniment sau o sarbatoare avem mai multe prajituri? bineinteles ca prajitura nu o servim cu margini!
Am o reteta geniala pt. a transforma marginile de prajituri in bulgarasi cu cocos. Ele atrag atentia, la mine una doua trec de pe farfurie.
Ingrediente prajitura bulgarasi cu cocos
Cantitate exacta nu pot sa va dau depinde cate prajituri aveti, aproximativ o lingura sa adaugati la fiecare prajitura, aluatul sa nu fie moale.
- margini de prajituri
- cacao
- unt
- stafide
- cocos
- gem (oricare, ce aveti la indemana)
Mod de preparare
Toate marginile de prajitura le punem intr-un castron, topim untul ca sa fie mai usor de lucrat cu el si il adaugam peste prajituri, adaugam gem, (ce avem la indemana), cacao (aici puteti merge dupa gust sau dupa culoare, puteti sa adaugati mai mult ca sa aiba un gust mai intens) si in sfarsit adaugam stafidele.
In legatura cu stafide va povestesc un lucru minunat recent descoperit „din greseala” sa zicem. La o alta prajitura trebuia sa folosesc compot de cirese si stafide, la final au mai ramas cateva cirese si le-am bagat inapoi in borcan, in zeama lor si din gresala am pus si stafidele ramase.
La aceasta prajitura, cand am cautat stafidele, mi-am amintit ca le-am bagat in borcan… stiti ce minunate sunt? stafidele s-au ingrosat, au absorbit zeama de cirese si au un gust foarte bun, mai ales in aceasta prajitura sunt perfecte.
Cand adaugam toate ingredientele, cu mana formam un aluat potrivit, nu prea moale; formam bulgarasi medii si ii invelim in nuca de cocos.
Doar atat e reteta, sunt convinsa ca bulgarasii o sa treaca printre primii.