Ce avem cel mai mult in casa de Pasti? oua….si sunca ma gandesc ca un timp nici nu vreti sa auziti de sunca si preparatele de Pasti, dar candva trebuie consumata sunca ramasa.
Va invit la o reteta foarte simpla si rapida unde puteti folosi sunculita ramasa, dar daca nu mai aveti sunca puteti inlocui linistit cu felii de sunca cumparate sau cu bacon feliat subtire.
Ingrediente baghete din foietaj cu sunca afumata – o gustare rapida
- foietaj
- sunca de casa feliata subtire
- seminte de susan
- oua
Mod de preparare
Inainte de toate trebuie sa va zic, eu am folosit sunca de casa nefiarta, ramasa de Pasti; sa aveti grija, fiindca in acest fel sunca in cuptor o sa devina si mai sarata la gust, recomand daca si voi folositi sunca de casa , sa o lasati putin in apa rece inainte de a incepe reteta, sa nu devina asa de sarat incat sa nu putei servi la final.
Aluatul de foietaj il taiem in fasii de 2-3cm latime, suprfata se pensuleaza cu apa ca sa se lipeasca mai bine feliile de sunca. Pe fiecare fasie asezam sunca si o rasucim de cateva ori.
Fasiutele rasucite le asezam in tava captusita cu hartie de copt.
Le ungem cu ou si presaram cu seminte de susan.
Asezam tava in cuptorul preincalzit si coacem pana se rumenesc frumos baghetele.