Aceasta reteta de ciorba nu am mai folosit-o de cativa ani, inca din timpul facultatii, atunci cand gateam retete simple. Cu toate ca dureaza mai mult, complexitatea supei nu e mare.
Ingrediente ciorba de fasole cu kaizer
- 500 gr fasole boabe
- 1 morcov mare
- 2 radacini de patrunjel mici sau unul mai mare
- o ceapa potrivita
- 250 gr de kaizer
- o felie ardei kapia rosu
- 150 gr pasta de rosii sau 500ml de bulion
- frunze de patrunjel
- 3 frunze da dafin
- sare dupa gust
Mod de preparare
Se spala bine fasolea ( eu am tinut-o in apa pt cateva ore inainte sa o pun la fiert ). Legumele se curata de coaja si se taie felii. Ceapa si bucata de ardei se lasa intregi pt ca se vor scoate din oala la final.
Kaizer-ul se taie in patru apoi se cresteaza tot in 4.
Punem toate ingredientele la fiert adaugand frunze de patrunjel tocate si foi de dafin.
Dupa aprox 90 min de fiert se adauga pasta de rosii sau bulionul si se lasa la fiert pt inca 5 min.
La final se drege se sare si se serveste cu ceapa verde ori ardei iute.