Pulpele umplute, prezentate mai jos, le-am intalnit ca si aperitiv pe un platou la restaurant.
Umplutura nu a fost la fel, avea in plus mazare si ficat de pui insa mie imi place mai mult asa.
Reteta se poate folosi si pentru sarbatoarea Pastelui, atunci cand am gatit-o si eu.
Ingrediente pulpe de pui la cuptor cu umplutura
- 3 pulpe intregi de pui
- 6 oua
- usturoi verde
- patrunjel verde
- o ceasca de pesmet
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Mai intai dezosam pulpa superioara de la pui si desprindem pielea de pe muschi. Eu am scos si o parte din pulpa pentru a face mai mult loc la umplutura. Pe urma saram si piperam si punem in frigider pt cateva ore.
Atunci cand a stat destul carnea, punem 5 oua le fiert. Le lasam sa fiarba cel putin 8 minute ca sa fie tari, le luam de pe foc si le curatam de coaja. Putem sa le taiem rondele sau sa le razuim, intr-un vas mai mare in care sa avem loc de amestecat.
Tocam 2-3 fire de usturoi si cateva frunze de patrunjel si le adaugam la oua. Punem un pic de apa peste pesmet, doar cat sa se umezeasca si adaugam si pesmetul la oua (se poate folosi si paine inmuiata in apa, e foarte gustos si asa). Spargem oul crud, consimentm cu sare si piper si amestecam bine ingredientele pentru umplutura.
Folosim umplutura la pulpe dar avem grija sa nu fie foarte umplute, ele vor creste si riscam sa se scurga in timp ce stau la cuptor. La final coasem pielea puiului de pulpa.
Ungem o tava cu ulei, punem pulpele in ea impreuna cu frunzemde patrunjel si de usturoi.
Sunt gata atunci cand se rumenesc – cca 40 minute.