Casă și grădinăDesignul toscan – spiritul pur italian într-un decor inedit

Designul toscan – spiritul pur italian într-un decor inedit

Eleganta italiana este recunoscuta in lumea intreaga si se reflecta cel mai bine in designul toscan, un tip de design interior foarte complex si cu deosebite caracteristici pe care le veti putea afla in randurile care urmeaza.

Stilul toscan este inspirat, dupa cum probabil v-ati dat seama, de cultura caracteristica regiunii Toscana din Italia. Regiunea Toscana a fost denumita centrul Renasterii, acest curent artistic si cultural fiind foarte bine reprezentat prin stilul de viata al locuitorilor din aceasta regiune, dar si prin modul in care acestia si-au organizat si decorat locuintele de-a lungul timpului.

Stilul toscan este prin excelenta unul deosebit, imbinand elementele clasice cu cele rustice, efectul fiind cu adevarat impresionant. Daca sunteti o persoana careia ii place frumosul si doriti sa aveti o locuinta caracterizata prin confort, caldura, naturalete si nu in ultimul rand eleganta, atunci puteti aborda acest deosebit tip de design interior.

Asadar, designul toscan este, intr-o foarte mare masura, inspirat de natura, atat in privinta culorilor abordate, cat si in privinta materialelor folosite. Culorile de pamant precum maroul, ocrul, verdele cu toate nuantele sale, ocrul, cremul si bejul, dar si albastrul inspirat de claritatea cerului sunt cele mai des intalnite intr-un astfel de decor. Aceste culori pot caracteriaza atat peretii cat si obiectele de mobilier si alte decoratiuni sau accesorii.

Lemnul natural este materialul cel mai des abordat in cadrul acestui tip de design anterior, si caracterizeaza in special obiectele de mobilier. Mobilierul caracteristic stilului toscan este confectionat din lemn masiv si are un aspect greoi. Este foarte important ca intre obictele de mobilier si restul elementelor sa existe o legatura, de unde putem trage concluzia ca stilul toscan este, intr-o oarecare masura, conservator. Lemnul poate fi imbinat si cu elemente metalice, efectul fiind cu adevarat fabulos.

Lemnul poate fi utilizat si pentru obiectele decorative si automat caracterizeaza si podeaua.
Pe langa pardoseala din lemn care este cea mai populara, stilul toscan se caracterizeza si prin pardoseala din marmura sau piatra.

In privinta luminii care joaca un rol foarte important in orice tip de design pentru interior ati aborda, desi pare un stil sobru, stilul toscan este caracterizat prin caldura si calmitate, impuse de cele mai multe ori de prezenta luminii naturale. Daca abordati acest tip de design interior lasati camerele dumneavoastra sa se bucure de lumina si caldura oferite de soare. In privinta luminii artificiale, este important ca aceasta sa fie la fel de calda.

In privinta decoratiunilor, accentul este pus in foarte mare masura pe sursele de iluminat, realizate de cele mai multe ori din metal sau lemn. Acestea sunt realizate cu foarte mare maiestrie si reprezinta un element distinctiv al designului toscan. Pe langa acestea, obiectele de arta sunt alte decoratiuni la fel de importante, fie ca este vorba de tablouri, sculpturi, cufere din lemn, etc.

Asadar, daca doriti un stil elegant prin excelenta, prin care sa imbinati romantismul rustic cu aerul citadin, designul toscan este cel mai potrivit pentru locuinta dumneavoastra.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.