Friptura de porc se poate face si din altceva decat costita de porc insa eu am zarit o bucata apetisanta la magazin si am zis ca merita sa o cumpar. A iesit o masa copioasa de duminica din ea.
Merge foarte bine cu un pahar de vin.
Ingrediente friptura de porc cu vin rosu, la cuptor
- 6 bucati costite de porc ( aprox 1.2 kg )
- 200 ml vin rosu
- 1 capatana usturoi
- cimbru macinat
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
In primul rand am cumparat o costita aratoasa de porc pe care am spalat-o bine, am sters-o de apa si am portionat-o in 6 bucati.
Am condimentat carnea de porc cu cimbru, sare si piper si am pus la frigider pt. 3-4 ore si astfel carnea a fost patrunsa de arome.
Inainte sa pun costitele de porc la cuptor, am incins cuptorul si am asezat carnea intr-o tava.
Am turnat in tava vinul si aprox 1 l de apa.
Am zdrobit cateii de usturoi cu ajutorul unul cutit cu lama groasa si lata, i-am lasat in coaja si i-am adaugat in tava. Mirosul care a rezultat din combinatie a fost de-a dreptul imbietor.
Am intors carnea de pe o parte pe alta iar in aprox 40 de minute carnea a fost gata.
Deoarece carnea de porc e mai grasa ea s-a pastrat frageda pana la final. Totusi, daca este grasime in exces se poate inlatura o parte din aceasta.
Am servit friptura de porc cu o salata de primavara si cu piure de cartofi.