Sotul meu adora carnea, iar ca si garnitura cartofii, in lista preferintelor se afla si reteta de mai jos si ma gande-am s-o impartasesc cu voi.
Intr-adevar, timpul de preparare este mai mare dar merita asteptarea.
Ingrediente pulpe de pui la cuptor, pe pat de cartofi, morcovi si smantana
- 3 pulpe de pui
- 6 cartofi
- 1 morcov
- 100 gr smantana
- 50 ml ulei
- sare, piper, delicat si boia
Mod de preparare
Crestam si condimentam pulpele cu sare, piper si delicat; le lasam la macerat cel putin 30 de minute.
Taiem felii subtiri atat cartofii cat si morcovii si-i lasam la condimentat cu sare, piper si delicat cat timp mai stau si pulpele.
Ungem un vas termorezistent cu ulei punem legumele feliate, turnam un strat de smantana si deasupra punem pulpele, le mai condinemtam pentru gust si aspect cu boia; turnam restul de ulei ( uleiul se poate inlocui cu unt ) si bagam vasul la cuptor pentru 1:30 -2:00 ore la foc potrivit.
Se servesc calzi simpli sau alaturi de muraturi.