Este un preparat foarte gustos si iesit din comun de care nu o sa va para rau daca incercati sa-l faceti.
Poate fi servit atat pentru un mic dejun copios cat si pentru o cina usoara.
Cantitatile de mai jos sunt pentru 2 portii.
Ingrediente mic dejun – mamaliga cu ochiuri de oua
- 200 gr faina de malai
- 1 l apa
- 4 oua
- sare, piper, boia si delicat
Mod de preparare
Punem apa cu sare la fiert pentru mamaliga (eu am pus 1 lingurita jumate de sare) , cand incepe sa fie calduta punem deja faina de malai (astfel evitam sa facem cocoloase).
Dupa ce mamaliga este gata impartim compozitia in 2 si punem jumatate la racit intr-o farfurie mai adanca ca sa-i putem da forma dorita ( la fel procedam si cu cealalta jumatate ramasa ).
Dupa ce s-a racit punem o farfurie mica plata cu interiorul spre mamaliga si rasturnam farfuriile; astfel mamaliga va ramane pe farfuria mica si plata.
Punem ouale la prajit in uleiul incins, le condimentam cu sare, piper, delicat si boia.
Cand sunt prajite si ouale se pun peste mamaliga si se pot servi; eu pentru ornat am folosit cativa fulgi de parmezan.