Rețete culinareRețetă de mic dejun - mămăligă cu ochiuri de ouă

Rețetă de mic dejun – mămăligă cu ochiuri de ouă

Este un preparat foarte gustos si iesit din comun de care nu o sa va para rau daca incercati sa-l faceti.

Poate fi servit atat pentru un mic dejun copios cat si pentru o cina usoara.

Cantitatile de mai jos sunt pentru 2 portii.

Ingrediente mic dejun – mamaliga cu ochiuri de oua

  • 200 gr faina de malai
  • 1 l apa
  • 4 oua
  • sare, piper, boia si delicat

Mod de preparare

Punem apa cu sare la fiert pentru mamaliga (eu am pus 1 lingurita jumate de sare) , cand incepe sa fie calduta punem deja faina de malai (astfel evitam sa facem cocoloase).

Dupa ce mamaliga este gata impartim compozitia in 2 si punem jumatate la racit intr-o farfurie mai adanca ca sa-i putem da forma dorita ( la fel procedam si cu cealalta jumatate ramasa ).

Dupa ce s-a racit punem o farfurie mica plata cu interiorul spre mamaliga si rasturnam farfuriile; astfel mamaliga va ramane pe farfuria mica si plata.

Punem ouale la prajit in uleiul incins, le condimentam cu sare, piper, delicat si boia.

Cand sunt prajite si ouale se pun peste mamaliga si se pot servi; eu pentru ornat am folosit cativa fulgi de parmezan.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.