Intr-un weekend am trecut pe la supermarket si am vazut un rezervor plin cu crap viu ( proaspat) care mi-a atras imediat atentia. Sotiei mele ii place foarte mult carnea de peste si m-am gandit sa o surprind.
Imi place sa cumpar peste viu pentru ca nu stau intr-o zona cu prea multi pesti si asa ma asigur ca e proaspata carnea. Am zis sa incerc o reteta noua la cuptor, folosind de aceasta data medalioane de crap. Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara pestele la cuptor.
Ingrediente medalion de crap preparat la cuptor
- 750 gr medalion de crap ( 3 buc mai groase au fost in cazul meu )
- o lamaie
- cimbru
- oregano
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- o capatana de usturoi – optional
Mod de preparare
Se curata pestele de solzi si se taie capul, coada si inotatoarele apoi se eviscereaza. Daca nu va pricepeti sau va e mila de pestisor, puteti ruga vanzatorul sa faca asta pentru voi.
Dupa ce am spalat si am scurs carnea de peste, am sectionat 3 medalioane mai groase, stiind ca ele se vor patrunde in cuptor. Am condimentat pestele cu sare, piper si ierburi, am taiat felii de lamaie si am asezat totul intr-o tava unsa cu ulei. Am pus si cativa catei de usturoi, cu coaja, pe care mai tarziu le-am mancat.
Crapul a stat cam 30 de minute la cuptor, la final am crescut temperatura ca sa se rumeneasca. L-am servit impreuna cu mujdei de usturoi, o combinatie foarte buna dupa a mea parere.