Sincer daca trebuie sa aleg, preferata mea este varianta bolognese, prima data cand am gustat carbonara nu mi-a placut si nici nu am cautat alte ocazii sa gust inca o data.
Intr-un weekend, totusi cumva mi-a venit pofta sa prepar reteta, si probabil s-a schimbat ceva, sau mult timp a trecut de la prima gustare, a intrat intre retetele preferate.
Recomand reteta celor carora nu le place sa acorda inca o sansa si celor care le place sa pregateasca o gustare din nou.
Ingrediente spaghete carbonara – o reteta cu paste si bacon
- – doi catei de usturoi
- – 200 gr bacon crud uscat
- – 500 gr spaghete
- – 2 oua
- – 200 gr de cascaval
- – piper, busuioc, oregano si sare
- – 300 gr de smantana
Mod de preparare
Prima data pregatim ingredientele: razuim cascavalul, curatam usturoiul si il taiem in bucati mici, baconul il taiem in cubulete, spargem ouale si le batem pana ce devin spuma, smantana o amestecam cu putina piper, busuioc si oregano.
Punem spaghetele pe foc in apa sarata, dar nu lasam sa se fiarba foarte tare.
Intr-o tigaie incinsa punem putin ulei de masline si clatim usturoiul taiat feliute pana se coloreaza; adaugam baconul taiat in cubulete si il prajim bine. Pe rand adaugam ouale, smantana si cascavalul, amestecam continuu.
Intre timp scurgem pastele si le adaugam peste sosul preparat. Cateva minute lasam pe foc, amestecam bine si verificam pastele sa fie moi.
Dupa gust decoram cu felii de bacon prajit, cascaval sau frunza de patrunjel. Se serveste cald.