Rețete culinareLapte de pasăre cu zahăr caramelizat - o rețetă recomandată pentru cei...

Lapte de pasăre cu zahăr caramelizat – o rețetă recomandată pentru cei mai pretențioși

Demult nu am pregatit aceasta reteta, desi imi place foarte mult, nici nu stiu de ce nu pregatesc mai des? Cand avem pofta de ceva dulce, cremos si nu prea avem timp sau chef sa pregatim o prajitura, aceasta este reteta ideala!

Ieftin, rapid, cremos, delicios nici nu mai spun altceva… 🙂

Ingrediente lapte de pasare cu zahar caramelizat

  • 1,5 l lapte
  • 120 gr zahar
  • 4-5 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 pliculet zahar vanilat/vanilinat

Mod de preparare

Spargem ouale, (am scris 4 sau 5 depinde de marime) si despartim albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita punem la fiert laptele, galbenusurile le frecam bine cu jumatate din cantitatea de zahar (60gr), cu zahar vanilat si cu 2 linguri de faina, turnam in lapte si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar (60gr) si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Sub lapte dam focul la minim si cu o lingura luam bulgarasi din spuma de albus si punem pa fiert in laptele clotit. (dupa fiecare bulgarasi punem lingura in apa rece). Lasam sa fiarba cateva minute, 1 minut pe o parte,apoi intoarcem pe partea cealalta. Cu o spumiera scoatem pe un platou. Laptele ramas se strecoara de resturile de albus.

Sosul il impartim in boluri, lasam putin la racit, il punem peste bulgarasii de spuma si punem la frigider.

Se serveste cand este foarte rece.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

  1. Am topit zaharul iar cand a devenit lichid am facut formele cu ajutorul unei linguri. Avand in vedere faptul ca zaharul se raceste repede, a prins imediat contur forma mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.