Demult nu am pregatit aceasta reteta, desi imi place foarte mult, nici nu stiu de ce nu pregatesc mai des? Cand avem pofta de ceva dulce, cremos si nu prea avem timp sau chef sa pregatim o prajitura, aceasta este reteta ideala!
Ieftin, rapid, cremos, delicios nici nu mai spun altceva… 🙂
Ingrediente lapte de pasare cu zahar caramelizat
- 1,5 l lapte
- 120 gr zahar
- 4-5 oua
- 2 linguri faina
- 2 pliculet zahar vanilat/vanilinat
Mod de preparare
Spargem ouale, (am scris 4 sau 5 depinde de marime) si despartim albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita punem la fiert laptele, galbenusurile le frecam bine cu jumatate din cantitatea de zahar (60gr), cu zahar vanilat si cu 2 linguri de faina, turnam in lapte si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar (60gr) si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.
Sub lapte dam focul la minim si cu o lingura luam bulgarasi din spuma de albus si punem pa fiert in laptele clotit. (dupa fiecare bulgarasi punem lingura in apa rece). Lasam sa fiarba cateva minute, 1 minut pe o parte,apoi intoarcem pe partea cealalta. Cu o spumiera scoatem pe un platou. Laptele ramas se strecoara de resturile de albus.
Sosul il impartim in boluri, lasam putin la racit, il punem peste bulgarasii de spuma si punem la frigider.
Se serveste cand este foarte rece.
cum ai facut ornamentul din zahar caramelizat??
Am topit zaharul iar cand a devenit lichid am facut formele cu ajutorul unei linguri. Avand in vedere faptul ca zaharul se raceste repede, a prins imediat contur forma mea.