Animale de companieCe facem în cazul în care câinele are viermi și care sunt...

Ce facem în cazul în care câinele are viermi și care sunt simptomele?

Un caine care are viermi sau asa numitii paraziti intestinali va suferi de anumite simptome neplacute care ii vor afecta starea de sanatate si in acelasi timp va deveni el insusi un risc de infectie pentru stapan sau alte persoane cat si pentru animalele care vin in contact cu el. Ce facem in cazul in care cainele are viermi? – Raspunsul il poate da cu siguranta cel mai bine un medic veterinar si de aceea cel mai indicat este ca animalul sa fie dus la acesta, pentru a-i face un examen medical in vederea stabilirii unui diagnostic si tratament pentru distrugerea viermilor.

Este foarte important sa se stie care este tipul de vierme care a determinat infectia si acest lucru se poate face doar de catre medic, deoarece dupa cum este si de asteptat medicamentele de combatere a acestuia sunt specifice fiecarui tip de parazit in parte. Astfel se vor face anumite analize cainelui si stabili clar tipul de vierme. Distrugerea viermilor intestinali este importanta pentru sanatatea animalului si stoparea raspandirii infectiei prin fecale in care se afla ouale acestora.

La caini, viermii intestinali sunt clasificati in doua grupe principale – viermi lati si viermi rotunzi.

Cei care au corpul fusiform si un colorit alb sau crem-deschis sunt cu siguranta viermii rotunzi. Corpul lor lung se subtiaza putin spre ambele capete si sunt observati destul de usor in fecalele cainelui deoarece au coloritul deschis si sunt destul de lungi, de pana la 10 cm, insa destul de subtiri. Acesti viermi sunt periculosi pentru ca se inmultesc foarte usor, ei intra in corpul cainelui prin larve, se transforma in viermi adulti in intestinul animalului, dezvolta oua si alte larve si ies in mica parte din corpul cainelui prin oua si viermi.

Viermii care au corpul de forma aplatizata ca niste segmente si contin mici oua care par niste boabe de orez, iar coloritul lor este alb sunt numiti tenii. Acesti viermi se vad de asemenea in fecalele animalului. Foarte important este de stiut ca larvele de tenie se dezvolta si se transforma in viermi adulti in intestinul cainelui si pot ajunge la dimensiuni foarte mari, de pana la 5 m.

Simptomele care arata ca animalul este infectat cu viermi rotunzi sunt urmatoarele: abdomenul este umflat, animalul scade mult in greutate, prezinta stari de greata, voma si diaree, iar blana devine neaspectoasa. Tratamentul de combatere a acestor viermi consta in medicamente speciale si respectarea unor reguli stricte de igiena.

Cand animalul este infectat cu tenie are dureri abdominale, senzatie puternica de mancarime, stari de nervozitate, scade in greutate, prezinta leziuni la anus, stari de greata si varsaturi. In astfel de cazuri se administreaza un tratamnet pe baza de medicamente sub forma de comprimate orale si solutii injectabile.

Acei viermi care pot fi transmisi la om sunt asa numitii hookworms care pot cauza anemie animalului, scaune cu sange, stari diareice, de greata si varsaturi, aspect palid al gingiilor si scadere exagerata in greutate. Tratamentul se stabileste de medicul veterinar si este pe baza de medicamente.

Exista si alte tipuri de viermi care pot determina infectii grave la caini. In toate cazurile un medic veterinar poate stabili un tratament corespunzator de combatere a parazitilor si refacere a starii de sanatate a animalului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Ba voi sunteti cu capuu nu stiti sa dati un raspuns in pnm dar ganditiva la un om de la tara care nu poate sa ajunga la veterinar sau sa cumpere pastila aia sau deparazitant, spunetine ce poate sa ii dea la catelul ala sa scape de limbrici viermi sau ma rog ce are el oare nu exista nimic de la tara sa poata sa ii dea sa scape de astfel de limbrici etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.